°C 19

Sindikalci podijeljeni: Dva vrtića odbila povećanje plaća po treći put

10.10.2018.

Redakcija

U posljednje dvije godine već se treći puta propušta povećanje plaća za zaposlene u dječjim vrtićima Grada Velike Gorice. Ovoga puta zbog nesuglasja između sindikalnih predstavnika.

Kako saznajemo, u nedavnom, trećem, pokušaju pregovaranja, predstavnici dvaju goričkih vrtića željeli su prihvatiti ponuđeno, dok su predstavnici druga dva vrtića to odbili, pa sada do povećanja, ako se u postupku mirenja ne dogodi drugačije, opet neće doći.

Grad Velika Gorica je sindikatu ponudio povećanje u tri faze u svakom dosadašnjem pregovaranju. Da je isti prihvaćen na prvim pregovorima zaposlenici u dječjim vrtićima to bi osjetili na plaćama već od 1. rujna prošle godine, a do današnjeg dana to bi bilo bi ga već znatno osjetili.

Posljednji pregovori podrazumijevali su također povećanje plaća u tri faze i to s većim koeficijentima u odnosu na prvotni plan, ali i povoljnijom dinamikom. Pedeset posto ponuđenog povećanja zaposlenici bi dobili već 1. siječnja, 2019. godine, dok bi preostalih 50 posto dobili u naredne dvije godine.

-Grad je doista ponudio maksimalne uvjete ne želeći se dovesti u situaciju ugrožavanja gradskog proračuna. Navedena ponuda Grada iznosila bi povećanje u proračunu za više od 2,5 milijuna kuna. Moram istaknuti da u predškolski odgoj ulažemo puno i kroz infrastrukturu jer to omogućava i unapređuje kvalitetu boravka djece u vrtićima što je, vjerujemo, važno i većini zaposlenih u dječjim vrtićima. Stoga, žalimo što nakon tri propuštene ponude, ponovno gube priliku za povećanje plaća u sljedeće tri godine- prokomentirao je propale pregovore zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.