°C 18

Sutra povrat ambalaže sredstava za zaštitu bilja

19.09.2018.

Redakcija

Udruga zastupnika i proizvođača sredstava za zaštitu bilja CROCPA u suradnji s tvrtkom C.I.A.K. d.o.o. organizira prikupljanje i zbrinjavanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja na području Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Akcija će se održati u četvrtak, 20. rujna, ispred Distributivnog centra za voće i povrće u Rakitovcu od 8:00 do 10:00 sati. U navedeno vrijeme možete vratiti praznu ambalažu.

-Osiguran je povrat ambalaže isključivo ovih tvrtki: Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, BASF, Bayer CropScience, Chromos Agro, Danon, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Nufarm, Monsanto, Orchem, Pinus Agro, Stockton, Syngenta Agro. Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena! Posjednici otpada sredstava za zaštitu bilja prilikom donošenja istog trebaju imati osobne dokumente, MIBPG, matični broj obrta ili tvrtke, pravilno ispuniti Prateći list (Obrazac PL-O) i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO) koji se mogu kupiti u Narodnim novinama ili dobiti od djelatnika Ciaka-pozivaju organizatori.

Ovjereni obrasci se čuvaju 5 godina, te na zahtjev inspektora pokazuju prilikom inspekcijskog nadzora kao dokaz da se otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja gospodari na zakonom propisan način.