°C 23

Suzbijanje komaraca u utorak i srijedu

19.06.2017.

ivana

Dezinsekcija komaraca provodit će se u utorak i srijedu, 20. i 21. lipnja, na području I. i II. komunalne zone, odnosno u Velikoj Gorici, Gradićima i Velikoj Mlaki.

-Planira se provesti suzbijanje komaraca hladnim ULV zamagljivanjem u ranim jutarnjim satima insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima. Suzbijanje krilatica – adulticidni tretman vršit ćemo u naseljenim područjima hladnim zamagljivanjem koristeći ULV strojeve (MOBILSTAR E). Nakon svake akcije suzbijanja krilatica vršit ćemo praćenje brojnosti krilatica kako bi se procijenila uspješnost provedenih adulticidnih akcija-priopćili su iz tvrtke Eko-deratizacija koja provodi dezinsekciju.

Dezinsekcija se provodi uz sredstvo Neopitroid premium, piretroidni insekticidi, a kao otapalo koristit će se voda. Suzbijanje komaraca provodit će se od 5 do 7 sati

-Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanja, a naročito se to odnosi na osjetljivije osobe kod kojih bi preparati koji se koristi mogao izazvati iritaciju dišnih putova. Ako na obuhvaćenom području postoje pčelari drže košnice, umoljavamo iste da pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan suzbijanja komaraca-priopćili su iz tvrtke.