°C 10

Trend provala u obiteljske kuće se nastavlja

14.04.2018.

Maja Ivčić

U proteklom tjednu na područnom postaju PP policija je zabilježila 24 događaja, od toga 7 kaznenih djela, jedno nasilje u obitelji i 5 prometnih nesreća. Na žalost, nastavlja se trend provala u obiteljske kuće na području Velike Gorice, ističu iz policije kojoj su proteklog tjedna pristigle dvije takve dojave.

Policijska postaja Velika Gorica o spomenutim je provalama, o kojima smo već pisali, podrobnije je izvijestila. Riječ je o provali u Novom Čiču i u Rakarju.

Naime, u oba slučaja riječ je bila o obiteljskim kućama čiji su vlasnici na radu u Njemačkoj i drugim zemljama zapadne Europe, a po povratku su zatekli da im je provaljeno u kuće.

U Novom Čiču ukradena elektronika

Prvo kazneno djelo provale izvršeno je od početka studenog prošle godine do početka travnja ove godine u Novom Čiču u Vukovinskoj ulici gdje je provaljeno u kuću u vlasništvu hrvatskog državljanina, 65-godišnjaka, kazali su u velikogoričkoj policiji i podrobnije nam opisali događaj:

-Nepoznati počinitelj prišao je prozoru hodnika, na prizemnom djelu kuće gdje je zavlačenjem podesnog predmeta između krila okvira isti obio i otvorio, ušao u unutrašnjost, ispremetao stvari, izvršio krađu veće količine različite tehničke opreme, televizora, perilica za rublje, aparata za vrenje, motornih pila, više komada raznog alata, kućanskih aparata među kojima su aparati za kavu, mesoreznica, te uz to veću količinu alkoholnog pića. Materijalna šteta se cijeni na preko 10 000 kuna-rekli su nam u policiji.

Ukraden alat, kablovi i alkohol

Provala uz tešku krađu dogodila se i u Rakarju i to od 23. prosinca prošle, do 10. travnja ove godine. Na meti provalnika bila je obiteljska kuća u vlasništvu 66-godišnjaka.

-Počinitelj je prišao vratima podrumske prostorije obiteljske kuće gdje je zavlačenjem prikladnog alata ista obio i otvorio i ušao u unutrašnjost da bi potom izašao van iz te prostorije i ušao kroz druga vrata druge podrumske prostorije te na identičan način izvršio provalu-opisali su iz policije.

Tom prilikom ukraden je razni alat od škara za živicu, električne dizalice, miniwash-a, bušilice, kablova i dr., također veća količina alkohola odnosno vino i rakija.

Policija je rekla kako se materijalna šteta procjenjuje na 16 000 kuna.