°C 22

Tri provale u kuće, ukraden i moped

23.03.2018.

Redakcija

U proteklom tjednu u policijskoj postaji Velika Gorica zaprimljene su tri prijave o provalama u obiteljske kuće na području grada te dvije provale u vozila, a zabilježena je i jedna krađa mopeda.

Provalnici i lopovi izrazito aktivni bili su u četvrtak kada je u Ulici braće Radića nakon provale iz kuće ukraden zlatni nakit u vrijednosti oko sedam tisuća kuna dok je ispred crkve u Mičevcu provaljeno u automobil Audi A6 prilikom čega je nepoznati počinitelj ukrao žensku torbicu u kojoj su se nalazili razni dokumenti i novac, a ukupna šteta iznosi oko 500 kuna.

U četvrtak je zaprimljena dojava o još jednoj provali u obiteljsku kuću na području Lazine Čičke. Kako kažu iz policije, nepoznati počinitelj je u periodu od 11. do 22. ožujka provalio u kuću te iz iste izvršio krađu LCD televizora marke Phillips u vrijednosti od šest tisuća kuna.

Provala u obiteljsku kuću zabilježena je i u Ulici Petra Svačića prilikom koje je nepoznati počinitelj ukrao razni zlatni nakit no šteta, iako veća od tisuću kuna, još uvijek nije točno utvrđena.

Još jedna provala u automobil zabilježena je 16. ožujka oko 15 sati ispred dječjeg vrtića u Buševcu kada je 38-godišnjakinji ukradena torbica u kojoj su se nalazili novčanik, mobitel i razni dokumenti. Naime, nepoznati počinitelj iskoristio je neprisutnost i neopreznost vlasnice automobila koja je svoje vozilo ostavila nezaključano na parkiralištu te je tako oštetio za oko šest tisuća kuna.

U Ulici Nikole Tesle, 20. ožujka u vremenu od 18 do 21 sat, došlo je do krađe mopeda čija je vrijednost oko tri tisuće kuna. Riječ je o mopedu marke Sym koji je plave boje i zagrebačkih registarskih oznaka.