°C 15

U četvrtak počinje suzbijanje komaraca u svim naseljima

10.09.2018.

Ivana Ćurić

Na području Velike Gorice ovog četvrtka počinje sedmodnevna dezinsekcija komaraca u svim naseljima.

Suzbijanje komaraca –krilatica planira se provesti hladnim ULV zamagljivanjem u ranim jutarnjim satima insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima.

Iz Eko-deratizacije koja provodi dezinsekciju pozivaju građane da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanja, a naročito se to odnosi na osjetljivije osobe kod kojih bi preparat koji se koristi mogao izazvati iritaciju dišnih putova te dodaju da ako na obuhvaćenom području postoje pčelari koji drže košnice, mole iste da pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan suzbijanja komaraca.

Sva zaprašivanja dovijat će se od 5:00 do 7:00 ujutro, a početak je u četvrtak, 13. rujna, kada će se zaprašivanje provoditi u Velikoj Gorici, Velikoj Mlaki i Gradićima.

U petak, 14. rujna, slijedi zaprašivanje naselja Mičevec, Velika Kosnica, Petina, Mala Kosnica, Selnica Ščitarjevska, Črnkovec (cca. 24,00 ha) i naselja Bapča te na području naselja Ščitarjevo od Drenja Ščitarjevskog, Obrezine do Sasa i Novaka Ščitarjevski, a istog dana od 5 do 7 ujutro suzbijat će se komarci i u Leknenom, Trnju, Strmcu Bukevskom, Zablatju Posavskom i Sopu Bukevskom.

U subotu slijedi dezinsekcija u Kobiliću i Lazini Čičkoj, a u ponedjeljak, 17. rujna, slijede Ribnica, Novo Čiče i Poljana Čička.


U utorak, 18. rujna, će se dezinsekcija vršiti u Jagodnom, Gornjem Podotočju, Donjem Podotočju i Starom Čiču te Vukovini i u Kučama, zatim slijede Gornja Lomnica, Lukavec, Donja Lomnica i Petrovina Turopoljska te Šiljakovina, Gudci i Markuševec Turopoljski.


U srijedu se zaprašivanje komaraca nastavlja u sljedećim naseljima: Dubranec, Bukovčak, Vukomerić, Prvonožina, Jerebić, Cerovski Vrh, Cvetković Brdo, Gustelnica , Kozjača, Ključić Brdo. U četvrtak, 20. rujna, slijede Velika Buna, Mala Buna, Okuje, Mraclin, Lazi Turopoljski, Buševec, Ogulinec, Turopolje i Rakitovec.

U slučaju loših vremenskih prilika tijekom planiranih akcija, iste će se obustaviti te će se provesti u prvom mogućem vremenskom roku, stoji u priopćenju.