°C 19

U Kozjači pokradena obiteljska kuća, iz dvorišta u Pleškoj ukraden vrijedan bicikl

06.07.2019.

Petar Brnada

Provale u obiteljske kuće i vikendice nastavile su se, nažalost, i u proteklom tjednu, a policija je pritom evidentirala i jednu krađu bicikla iz dvorišta koja se dogodila u Pleškoj ulici.

Naime, protekle subote, 29. lipnja, u Kozjači je provaljeno u obiteljsku kuću koja je u vlasništvu 57- godišnjeg muškarca. Opljačkana kuća nalazi se u Ulici Branetina, a lopovi su krađu izvršili u vremenu od 19 do 21 sat.

-Na mjestu događaja obavljen je očevid te je do sada prikupljenim obavijestima utvrđeno da se nepoznati počinitelj popeo na krov pomoćnog objekta kuće otkuda je kroz otvoreni prozor ušao u unutrašnjost kuće na katu gdje je djelomično u svim prostorijama ispremetao stvari.

Tom prilikom izvršio je krađu novca kao i jednoga mobitela, a potom se s otuđenim predmetima udaljio u nepoznato. Šteta iznosi više od 10 000 kuna, kazali su iz PP Velika Gorica.

Što se tiče provala u vikendice, ovog puta na meti se našla vikend- kuća na području naselja Krušak koja je u vlasništvu 47- godišnje žene.

-Očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj upotrebom tjelesne snage razdvojio dvoja krila grilja na prozorima, a potom podesnim predmetom razbio staklo na prozoru, ušao u prizemlje vikendice gdje je izvršio krađu, a nakon toga izašao van i došao do dijela polukata gdje je obio vrata te izvršio krađu i udaljio se u nepoznato- rekli su jutros iz goričke policije.

Prema izjavi vlasnika, nepoznati počinitelj je tijekom izvršenja krađe odnio jednu električnu pilu, jednu električnu bušilicu, tesarsku sjekiru te običnu sjekiru, a šteta je procijenjena na 1500 kuna.

Krađa bicikla u Pleškoj ulici dogodila se u periodu od 27. do 29. lipnja kada je nepoznati počinitelj ušao u otvoreno dvorište obiteljske kuće gdje je prikladnim alatom presjekao lokot kojim je bio vezan bicikl te se potom s otuđenim biciklom otuđio u nepoznato.

Iz policije su otkrili da se radi o biciklu marke Giant, specifične ljubičasto- roze boje s obzirom da je riječ o ženskom biciklu, a šteta se cijeni na oko 2000 kuna.