°C 18

U prodaji 132. broj VGdanas novina

31.07.2018.

Maja Peranić

U prodaji je novi broj VGdanas novina. Osim aktualnih tema iz velikogoričke svakodnevice na stranicama ljetnog, 132. broja, donosimo vam nekoliko zanimljivih priča o našim sugrađanima koji su se po mnogo čemu istaknuli od drugih.

Priča broja svakako je intervju s Matijom Đurašinom, mladim vojnim pilotom iz Lukavca koji nam je ovom prilikom otkrio svoj put do tog posebnog zanimanja i planove za budućnost.

Razgovarali smo i s Filipom Šuligojem, također našim sugrađaninom, članom znanstvenog tima koji je prošlog mjeseca dobio prestižno priznanje u Londonu za svoj robot RONNA koji vrši neurokirurške operacije.

Da je Velika Gorica Grad znanja pokazuju i uspjesi naših "oskarovaca" – velikogoričkih školaraca koji su posebno nagrađeni za svoj izniman uspjeh i postignute rezultate na raznim natjecanjima, a koje vam također predstavljamo u ovom broju.

Nemoguće je pak da ne spomenemo povijesni uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije koja je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, što su i Goričani naveliko proslavili i bili uz naše Vatrene od početka do kraja. Veličanstven doček koji je Hrvatska priredila nogometašima po povratku s prvenstva počeo je upravo u našem gradu, na prostoru zračne luke gdje su reprezentaciju dočekali i brojni Velikogoričani, pa vam donosimo prigodnu foto galeriju.

A uz rame Vatrenima se na Trgu bana Jelačića, na samoj pozornici, našao još jedan naš sugrađanin – 14-godišnji Petar Brcković. Njegova ljubav prema reprezentaciji, a posebno prema kapetanu Luki Modriću iznimno je dirnula hrvatsku javnost. Priču o dječaku s Downovim sindromom kojem se ovom prilikom ispunio san, čitajte u novom broju VGdanas.


U 132. broju VGdanas čitajte:

Projekt "Zagreb na Savi" donosi i završetak kanala Sava-Odra

Rotor mijenja prometnu sliku grada

Gorica se diči mladim "oskarovcima"

Filip Šuligoj: Strast i upornost poanta su rada u robotici

Na pozornici s Vatrenima slavio i naš sugrađanin Petar (14)

Povijesni uspjeh hrvatskih nogometaša slavio se danima

Lukavčanin Matija Đurašin: Moj san je sjesti u F-16

Stjepan u podrumu izrađuje i čuva makete turopoljskih kurija i crkava