°C 18

Učenici donijeli radost u Dom za starije i nemoćne

29.03.2018.

Redakcija

Uoči Uskrsnih blagdana Volonterski centar Velika Gorica proveo je tri prigodne volonterske akcije u kojima su sudjelovali učenici goričkih osnovnih i srednjih škola.

Prva akcija održana je od 12. do 23. ožujka u Muzeju Turopolja, a okupila je male osnovnoškolce koji su uz pomoć dvije volonterke i ekipe Muzeja izrađivali tradicijske pisanice s voskom i male vesele šarene zečiće koji sada krase njihovu školu.

U akciji „Šareno jaje radost srcu daje!“ sudjelovali su volonteri Volonterskog kluba Ekonomske škole koji su tom prilikom izrađivali prekrasne „šljokičaste“ pisanice u decoupage tehnici, a koje su zatim u ponedjeljak darovali štićenicima Doma za starije i nemoćne Oaza na Ključić brdu.

-Proveli smo jednu zajedničku radionicu izrade pisanica, atmosfera je bila prekrasna. Na kraju smo svakog štićenika darivali pisanicom, a obišli smo i one u sobama koji nisu mogli biti s nama, koje su volonteri izradili za njih u školi – rekla je pedagoginja Ksenija Vatavuk Margetić.

Dom za starije i nemoćne na Ključić brdu u sklopu Akcije 8 i 88 u utorak su posjetili i osnovnoškolci Eugena Kumičića koji su na taj način kroz zajedničke aktivnosti uljepšali i obogatili svakodnevicu starijih osoba.

-Posjet je započeo nastupom školskog zbora, a zatim su učenici zajedno s korisnicima doma ukrašavali uskršnja jaja, upoznavali se i razgovarali, igrali šah, uređivali prostor dnevnog boravka i sobe korisnika koji su smješteni u stacionaru – kazala je psihologinja škole Marija Maljković.

Dom je posjetilo sveukupno 33 učenika od četvrtog do osmog razreda koji su bili u pratnji ravnateljice škole Snježane Ruklić, pedagoginje Anđe Kovač, knjižničarke Mirne Kosović, profesora glazbene kulture Mladena Ergića i psihologinje Maljković.

-Ovakve akcije dokaz su da naši Velikogoričani, vrijedni volonteri od malih nogu, daju sve od sebe kako bi nekome uveselili vrijeme, osobito u doba blagdana. Hvala svim suradnicima i volonterima, malima i onim većima koji su se uključili u volonterske akcije- poručili su iz Volonterskog centra.

Galerija slika

Učenici donijeli radost u Dom za starije i nemoćne Učenici donijeli radost u Dom za starije i nemoćne Učenici donijeli radost u Dom za starije i nemoćne Učenici donijeli radost u Dom za starije i nemoćne Učenici donijeli radost u Dom za starije i nemoćne Učenici donijeli radost u Dom za starije i nemoćne Učenici donijeli radost u Dom za starije i nemoćne