°C -3

Ukrali žestice, kotao za rakiju i aparat za gašenje požara

06.07.2018.

Ivana Ćurić

U proteklih tjedan dana na velikogoričkom području policija je zabilježila 38 raznih događaja, od čega je bilo 14 kaznenih djela, jedno nasilje u obitelji i sedam prometnih nesreća.

Lopovi i dalje operiraju po vikendicama i kućama od Posavine do Vukomeričkih gorica.

Jedna od provala dogodila se kroz duže vremensko razdoblje od 30. travnja do 4. srpnja u Lukinić Brdu. Nepoznati lopov provalio je u vikendicu 56-godišnjaka na način da je obio bravu na metalnim ulaznim vratima. Potom je ušao u unutrašnjost i ispremetao stvari, no naposljetku ništa nije otuđio. Iz vikendice se udaljio u nepoznatom smjeru bez plijena te je ostala šteta na vratima.

Između 23. lipnja i 1. srpnja na meti lopova bila je i vikendica u Turopoljskom Markuševcu.

-Nepoznati počinitelj došao je do podrumskih vrata vikendice i prikladnim predmetom obio lokot, nasilno obio i otvorio vrata te ukrao bakreni kotao za pečenje rakije- izvijestili su iz goričke policije. Šteta ovog kaznenog djela seže do 1.500 kuna.

Treća provala dogodila se u Selcu kraj Veleševca u noći s 1. na 2. srpanj. Policijskim očevidom utvrđeno je kako je lopov prišao vratima šupe, obio lokot, ušao unutra no tamo nije ništa otuđio. Potom je zavlačenjem alata obio vrata na kući i iz nje ukrao boce žestokih alkoholnih pića i piva. Šteta iznosi oko 200 kuna.

Pošteđen nije bio ni plastenik u Petrovini Turopoljskoj gdje je lopov preskočio ograđeni prostor, došao do plastenika te obio zaključana limena vrata. Iz plastenika je ukrao 100 kg bakrenog električnog kabla i aparat za gašenje požara te je te predmete stavio u tačke i udaljio se s mjesta događaja.

U zadnjih tjedan dana bio je i četiri zapljene droge, radi se o malim količinama zbog čega su počinitelji zaradili prekršajne prijave, a redom je to bilo u Velikoj Gorici.