°C 17

Ukrao akumulatore iz semafora i ugrozio druge vozače

30.11.2018.

Ivana Ćurić

Mještani Kravarskog zavapili su za pomoć u rješavanju problema sigurnosti na državnoj cesti D31 Velika Gorica-Pokupsko. Naime, pred ulaz u Kravarsko nalazi se klizište koje je odronilo dio ceste koja je sada sužena na jedan trak za promet, a semafori koji bi trebali pridonijeti sigurnosti i regulirati promet ne rade.

- Situacija se samo meni osobno ponovila četiri puta u manevriranju u "rikverc" izbjegavajući autobuse ispred i provaliju desno..a tako i ostalim vozačima koji prolaze tom dionicom mislim da bi bilo vrijeme prozvati odgovorne i ozbiljnije pristupiti ovoj situaciji dok se nije dogodila nesreća!!!! Zahvaljujem u ime svih vozača unaprijed-poruka je koju nam je uputila čitateljica iz Kravarskog u utorak.

Cijela situacija danas je dobila rasplet događaja jer je PP Velika Gorica izvijestila kako semafori nisu radili jer je nepoznati počinitelj 26. studenog ukrao akumulatore koji ih napajaju.

-Izvršena je krađa akumulatora i podupirača u vlasništvu poduzeća koje radi na sanaciji klizišta na cesti prema Pokupskom. Nepoznati počinitelj je došao do klizišta i iz metanih kutija automatske signalizacije uz rube ceste otuđio dva akumulatora i oko 20 komada građevinskih podupirača tzv. štrehere i udaljio se u nepoznato-rekao nam je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Lopov je tako napravio štetu u iznosu oko 6.000 kuna, no daleko veća opasnost je ugrožavanje drugih sudionika u prometu koje je izazvao krađom akumulatora.