°C 20

Velika Mlaka: Ušetao u skladište, a odvezao se s 200 tisuća kuna

08.02.2019.

Juraj Odrčić

Izrazito miran policijski tjedan, zaključak je tjednog izvještaja Policijske postaje Velika Gorica o vremenu od 2. do 8. veljače u kojemu je zabilježeno 40 događaja. Od toga broja obrađeno je 12 kaznenih djela, 8 prometnih nesreća, jedno obiteljsko nasilje i jedna prekršajna prijava za posjedovanje droga.

Iz ovog tjedna stoga se ističu tek dva kaznena djela. U Velikoj Mlaki dogodila se nesvakidašnja provala koja je završila krađom i štetom u visini od 200 tisuća kuna. Tamo je u noći s 3. na 4. veljače nepoznati počinitelj provalio u skladište tvrtke koja se bavi najmom i prodajom šatora. Nakon što je obio dva lokota na vratima skladišta ušao je u isto te pronašao ključeve prostorija i kombi vozila. U samo vozilo Mercedes Sprinter je potom ukrcao veću količinu alata te njime pobjegao u nepoznatom smjeru. Vozilo još uvijek nije pronađeno.

U srijedu se dogodila krađa sa štetom od 20 tisuća kuna i to u Selnici Šćitarjevskoj. Tamo je nepoznati počinitelj iz drvene kućice - spremišta, na poljoprivrednom zemljištu ukrao motornu kopačicu, kosilicu i agregat.