°C 19

Velikogorički restoran u 'Michelinovom vodiču'

02.03.2018.

Redakcija

Među trideset restorana koji su ušli u novo izdanje 'Michelinovog digitalnog vodiča za Hrvatsku' našao se i jedan velikogorički restoran.

Riječ je o restoranu 'Mon Ami' poznatom po svojim mediteranskim specijalitetima, a čije su delicije i kvalitetu prepoznali i izdavači Michelinovog vodiča.

'Mon Ami' se sada nalazi u kategoriji 'Preporuka' koju po novome sačinjava 55 restorana rasprostranjenih diljem Hrvatske, što je čak 32 restorana više nego lani.

Tako sada 'Mon Ami' stoji uz bok jednima od najboljih zagrebačkih restorana poput 'Agave', 'Dubravkinog puta' i 'Le Bistro Esplanade'.

-Tri hrvatska restorana sada imaju jednu Michelinovu zvjezdicu, a Michelin je prvi put u Hrvatskoj dodijelio Bib Gourmand, preporuke za mjesta koja zbog formata inače ne bi konkurirala za vodič, ali Michelin s njima želi ići u korak s vremenom i činjenicom da se u svijetu otvara sve više vrlo neformalnih, jeftinih mjesta u kojima se ozbiljno kuha- prenose iz Kulta Plave Kamenice.

Michelin 'Mon Ami' opisuje kao obiteljski restoran na čijem je meniju u fokusu riba poslužena u posuđu mediteranskog stila te dodaju kako je ambijent dekoriran pažljivo biranim bojama i namještajem koji pružaju osjećaj elegancije.

(foto: Mon Ami)