°C 19

Vežite pojaseve! Policija po džepu 'opalila' šestero vozača

18.03.2019.

Petar Brnada

Za vrijeme pojačanog nadzora prometa kojega je PP Velika Gorica provodila tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 30 prometnih prekršaja od kojih se četiri odnose na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola te devet na nepropisnu brzinu.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu ovog je puta izmjerena 35-godišnjem muškarcu koji je u subotu zaustavljen u Ulici 153. brigade HV, kod raskrižja sa Ulicom Kušanec.

Naime, ondje mu je oko 02:08 sati izmjereno 1,69 promila alkohola u krvi pa mu je stoga na mjestu događaja izdan Prekršajni nalog, te je smješten u posebnu prostoriju ove PP do otrežnjenja.

Uz vikend akcije „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“, policija je u petak, u vremenu od 7 do 15 sati, provela preventivno- represivnu akciju „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“ tijekom koje su utvrdili 18 ciljanih prekršaja.

Konkretno, zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa kažnjeno je 15 vozača te troje putnika, a naplaćeno je ukupno šest novčanih kazni, izdano pet obavijesti o počinjenom prekršaju te sedam upozorenja.

Iz policije su dodali da su se tijekom provođenja vikend akcija na području grada dogodile četiri prometne nesreće u kojima je nastala samo materijalna šteta.