°C 22

VG Vodoopskrba: Pijemo vodu izvrsne kakvoće

03.05.2018.

Redakcija

Potaknuti nedavnim onečišćenjem vode u Slavonskom Brodu i s namjerom da otklone svaku sumnju u potencijalnu opasnost onečišćenja podzemnih voda iz kojih crpe vodu za potrebe našeg grada iz VG Vodoopskrbe su odlučili građanima Velike Gorice putem priopćenja dati do znanja da je voda koju piju izvrsne kakvoće.

-Objašnjavajući na koji način isporučujemo vodu našim korisnicima, kao najvažniju činjenicu ističemo kako su naši bunari duboki 60 m, dok se crpke kojima crpimo vodu nalaze na dubini od 16 m. Crpljenu vodu kloriramo na samom bunaru i bez ikakvih drugih dodatnih obrada isporučujemo našim korisnicima- poručili su iz Vodoopskrbe.

Takav način crpljenja vode, pojašnjavaju iz Vodoopskrbe, omogućuje praktički neutralizirati potencijalno onečišćenje podzemnih voda, između ostalog i zahvaljujući sustavu preventivne kontrole kao i brižnim postupanjem sa izvorima iz kojih crpe vodu.

U cijelom procesu vrlo je važan nadzorno- upravljački sustav smješten na samom vodocrpilištu, koji omogućuje kontinuiran nadzor i kontrolu cjelokupnog procesa od crpljenja do isporuke.

Uz to iz gradske tvrtke ističu kako sustavnu kontrolu zdravstvene ispravnosti vode provodi akreditirani laboratorij, a kako VG Vodoopskrba d.o.o ima uveden i certificiran preventivni sustav samokontrole HACCP, interni laboratorij provodi svakodnevnu kontrolu fizikalno-kemijskih i mikrobioloških parametara na bunarima i na mreži.

-Na temelju dosadašnjih višegodišnjih sustavnih analiza zdravstvene ispravnosti, s ponosom možemo zaključiti kako je naša gorička voda izvrsne kakvoće i imamo je u dovoljnim količinama- priopćili su iz VG Vodoopskrbe.