°C 0

Vijećnici jednoglasno usvojili zaključke o asfaltnoj bazi

16.11.2017.

Juraj

Gradsko vijeće Grada Velike Gorice danas je održalo tematsku sjednicu na kojoj je tema bila asfaltna baza tvrtke Strabag koja se gradi u Donjoj Lomnici. Tokom poslijepodneva gradski vijećnici raspravljali su o ovoj situaciji, a do punog izvještaja spomenimo glavne misle oporbe i opozicije.

Ispred oporbenih vijećnika poptredsjednik Damir Šimunić (SDP) predložio je da se donesu zaključci po kojima Gradsko vijeće Grada Velike Gorice ne podržava gradnju asfaltne baze, zadužuje Gradonačelnika da se dogovorno obustavi izgradnja baze, traži se osnivanje povjerenstva za praćenje izmještanja asfaltne baze te u konačnici da budući projekti ovakvoga tipa se prvo rasprave na Gradskome vijeću.

Ispred stranaka koje drže većinu u Gradskom vijeću vijećnik Darko Bekić (HDZ) predložio je da se usvoje zaključci koji navode kako Grad Velika Gorica podržava sve investicije koje donose nova radna mjesta pod uvjetom da nisu u suprotnosti sa zaštitom okoliša, Grad podržava sve zakonite aktivnosti koje su mještani Donje Lomnice poduzeli u cilju s mogućim opozivom Studije o utjecaju na okoliš te po tome da se i zahtjeva žuran inspekcijski nadzor od Ministarstva zaštite okoliša koji će pratiti tijek izgradnje asfaltne baze te ukoliko se krše mjere zaštite da se ishoduje zabrana rada postrojenja.

Gradsko vijeće je u konačnici usvojilo zajednički prijedlog Predsjedništva Gradskoga vijeća:

 - Gradsko vijeće podržava sve incesticije koje doprinose gospodarskome razvoju i ostvaranjenu novih radnih mjesta uz uvjet da nisu u suprotnosti sa zaštitom okoliša kao osnovim uvjetom zdravog života i konceptom održivog razvoja.

- Gradsko vijeće podržava sve zakonom dopuštene i argumentirane aktivnosti koje su mještani Donje Lomnice, inicijative Stop asfaltnoj bazi, Mjesni odbor i Gradonačelnik, poduzeli u svezi mogućom revizijom Studije utjecaja na okoliš.

- Sukladno 1. i 2. točci ovog zaključka Gradsko vijeće osniva Povjerenstvo za pregovore sa Strabagom o izmještanju asfaltne baze.

- Povjerenstvo se osniva u sastavu: Neven Karas, predsjednik (MB365), i članovi Damir Šimunić (SDP), Zdenko Ilečić (HDZ), Alanmilan Šembera (MOST), Darko Bekić (HDZ), predsjednik Mjesnog odbora Donja Lomnica (Milivoj Dijanežević (HDZ) op.a.) i predstavnik inicijative Stop asfaltnoj bazi.

- Povjerenstvo je dužno o pregovorima izvjestiti Gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Ovakav prijedlog usvojen je jednoglasno uz podršku svih članova Gradskoga vijeća.

Galerija slika

Vijećnici jednoglasno usvojili zaključke o asfaltnoj bazi Vijećnici jednoglasno usvojili zaključke o asfaltnoj bazi Vijećnici jednoglasno usvojili zaključke o asfaltnoj bazi Vijećnici jednoglasno usvojili zaključke o asfaltnoj bazi Vijećnici jednoglasno usvojili zaključke o asfaltnoj bazi Vijećnici jednoglasno usvojili zaključke o asfaltnoj bazi Vijećnici jednoglasno usvojili zaključke o asfaltnoj bazi Vijećnici jednoglasno usvojili zaključke o asfaltnoj bazi Vijećnici jednoglasno usvojili zaključke o asfaltnoj bazi