°C 19

VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata

01.10.2018.

Petar Brnada

Veleučilište Velika Gorica danas je svoja vrata otvorilo novoj generaciji studenata.

Naime, u podne je u prostorijama i dvorištu veleučilišta službeno započeo Info dan na kojemu su se okupili novi studenti koji nestrpljivo iščekuju svoja prva predavanja.

Upravo će se za njih s početkom u 14 sati održati edukativna predavanja na koja su svi obavezni doći kako bi se što učinkovitije upoznali s novom sredinom, ali i pravilima te obvezama koje veleučilište traži od njih.

Veleučilište je kao svoj studij i ove godine odabrao veliki broj studenata koji dolaze iz drugih gradova no i domaćih brucoša koji upravo blizinu lokacije vide kao najveću prednost fakulteta.

Među prvim studentima na koje smo naišli bila su dva prijatelja iz Pule koji su na studij u Goricu stigli protekle subote.

-Ovaj sam faks odabrao po preporuci prijatelja. Jedan prijatelj studira ovdje, rekao je da je faks dobar i da se poslije lako može pronaći posao, a upisao sam upravljanje u kriznim uvjetima- rekao nam je 18-godišnji Marko Pahrina te dodao da mu se Gorica jako sviđa no da zasad nisu stigli puno toga istražiti.

S njime je na studij stigao i prijatelj Toni Žgomba koji nam je potvrdio da je Veleučilište Velika Gorica odabrao također na preporuku prijatelja te otkrio da zajedno s Markom dijeli stan, jer je, kako kaže, u dvoje ipak lakše prolaziti kroz studentske dane.

Predstavljanje Eko-škole, Studentskog zbora i SOVA-savjetovališta

-Uz predavanja za pojedine smjerove na kojima će ih pročelnici studija i voditelji određenih službi upoznati sa najvažnijim informacijama vezanim za prvi dan početka njihovog studiranja, u dvorištu Veleučilišta organizirali smo promotivnu prodaju knjiga koje imaju 70% nižu cijenu do slijedećeg utorka, 9. listopada. Isto tako, u dvorištu će se predstaviti studentski zbor, zatim odjel kvalitete odnosno, eko-škola koju imamo u sklopu veleučilišta, SOVA-savjetovalište za studente, a i mi smo ovdje svi za bilo kakve informacije- rekla nam je Martina Bratić iz Odjela za marketing Veleučilišta koja otkriva da im se javilo oko 500 studenata pa stoga očekuju veliku posjetu.

 

Stigli i "Erasmus-ovci"

Veleučilište Velika Gorica svojim studentima također nudi i Erasmus program pa smo među brucošima zatekli i Larissu iz Slovenije.

-Prijavila sam se preko programa Erasmus +, tu sam na razmjeni studenata. Odabrala sam Hrvatsku jer je moj dečko Hrvat, živimo u Zagrebu, tražila sam po internetu gdje bih se mogla prijaviti i ovdje mi se najviše svidjelo. Kad sam vidjela da je Gorica jako blizu Zagrebu odlučila sam se prijaviti, jako sam uzbuđena- kazala nam je Larissa.

Pritom je otkrila da u Sloveniji postoje samo tri fakulteta, a ovdje ih je puno više, te kad je vidjela koje sve predmete nudi Veleučilište ostala je oduševljena.

-Uzbuđena sam, ali nisam sretna jer je moj hrvatski loš, dosta razumijem, ali ne znam odgovoriti na hrvatskom, jedino znam kako se naručuje kava. Želim naučiti hrvatski pa se nadam da će mi ovaj program Erasmus + to i omogućiti- zaključila je Larissa.

Među novim studentima pronašli smo i Ivana Sršena, domaćeg dečka iz Velike Gorice koji je također zadovoljan svojim odabirom.

-Ovdje sam iz Gorice pa ne moram putovati do Zagreba, što je velika prednost. Faks je zanimljiv, nude održavanje računalnih sustava što sam i odabrao kao svoj smjer. Veleučilište sam odabrao na preporuku starijeg prijatelja.

One starije studente, pak, također vrlo lako možete prepoznati. Kreću se i komuniciraju u znatno opuštenijem stilu te svoje pauze među predavanjima s guštom krate ispijanjem kave u dvorištu veleučilišta.

-Ja studiram 2. godinu održavanja računalnih sustava. Dojmovi su odlični i jako sam zadovoljan, i svojim uspjehom i veleučilištem- rekao nam je Luka Krstanović koji također dolazi iz Velike Gorice.

U društvu je trojice svojih kolega, dvojice iz Zagreba te još jednog Goričanina koji su također jako zadovoljni svojim odabirom.

-Jedna od najvećih prednosti je kafić koji je blizu- kroz smiješak će Luka, no ubrzo dodaje da profesori zaista izlaze u susret svojim studentima te da se iz opširnih i poučljivih predavanje može dosta toga naučiti.

Galerija slika

VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata VVG otvorio vrata još jednoj generaciji studenata