°C 0

Za naselja na uzletno-sletnom koridoru polovica koncesijske naknade

10.11.2017.

ivana

Iz Grada Velike Gorice najavili su kako će pedeset posto prihoda od koncesijske naknade Zračne luke uložiti u poboljšanje komunalnog standarda u naseljima koja su u kontaktnom području sa Zračnom lukom.

Poručuju kako je trenutno u izradi Karta ugroženosti kako bi se točno odredila naselja s razinom ugroženosti. Riječ je o naseljima Selnica, Petina, Kosnica, Donja Lomnica, Lukavec, Šćitarjevo, Pleso, dio Velike Gorice, odnosno naselja koja se nalaze na koridoru uzletno – sletne zone.

- U sljedećoj godini to će iznositi oko milijun kuna i bit će omogućeno mjesnim odborima da samostalno odlučuju o potrebi ulaganja. Moram istaknuti da to neće smanjiti ulaganja koja su predviđena redovnim proračunom, dakle bit će to dodatno poboljšanje – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić dodajući kako će o svemu tome biti obavljene konzultacije s predsjednicima mjesnih odbora.

Također najavljuju kako će Grad tražiti putem vijećnika u Županijskoj skupštini isto dio prihoda namijeni u tu svrhu jer koncesijsku naknadu dobiva i Zagrebačka županija.

-Grad Velika Gorica ispituje i mogućnosti za traženje naplate rente radi buke i ostalih utjecaja Zračne luke na život mještana u ugroženim naseljima-poručuju iz Grada.