°C 7

Zasvijetlila prva svijeća na adventskom vijencu

04.12.2017.

ivana

Prva svijeća-svijeća nade, upaljena je sinoć na velikom adventskom vijencu kod Muzeja Turopolja, a istim povodom okupljali su se u svojim mjestima i mještani Vukovine, Mraclina, Ščitarjeva...

Uz pjesmu župnog zbora navještenja Blažene Djevice Marije i molitvu koju je predvdio vlč.Norbert Ivan Koprivec brojni Velikogoričani okupili su se jučer na večer kod Muzeja Turopolja. Povod je bio početak došašća koje sa sobom donosi i običaj paljenja svijeća na adventskom vijencu. Prvu svijeću na velikom adventskom vijencu, nakon prigodne molitve, upalio je predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas uz malu pomoć iz publike.

Svijeće na adventskom vijencu upalili su jučer i mještani Mraclina kod kapele Svetog Vida, župljani župe Vukovina kod crkve Pohoda Blažene Djevice Marije nakon nedjeljne mise, te župljani župe Svetog Martina Biskupa u Ščitarjevu gdje je molitvu predvodio župnik Stjepan Tenšek.

Ove godine nastavila se i zajednička tradicija paljenja svijeće u Vukovini gdje su se mještani okupili u Bedekovoj ulici kod "križnog dreva". Adventsko vrijeme započelo je zajedničkom molitvom krunice, a nastavilo se uz pjesmu Župnog zbora mladih. Uslijedila je i zakuska za koju su se pobrinule vukovinske domaćice i članice Udruge Vukovina u srcu, a svi su mogli razgledati i jaslice koje ovog Božića krase prostor kod kapelice. Jaslice su izradili članovi DVD-a Vukovina, a figure svetog Josipa te Djevice Marije s Isusom u naručju izradio je poznati Vukovinčanin, akademski kipar Mladen Mikulin. Sudeći po jučerašnje odazivu ovo došašće bit će najposjećenije do sada što ne čudi jer je i sve veći angažman samih mještana iz svih udruga.

 

(foto:VGdanas/V.Vinetić/F.Margić)

Galerija slika

Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu Zasvjetlila prva svijeća na adventskom vijencu