°C 28

Zelena čistka za Dan planeta Zemlje

20.04.2017.

ivana

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja kako bi se jačala svijest ljudi prema prirodnom okolišu, a upravo to će se obilježiti u vikendu pred nama.

Grad Velika Gorica će u petak 21. travnja u suradnji s velikogoričkim vrtićima Žirek, Lojtrica, Ciciban, Velika Gorica i Udrugom Sunčica održati zabavne i edukativne radionice za djecu predškolske dobi i polaznike naših vrtića. Radionice će biti održane u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici iza Pučkog otvorenog učilišta od 10:00 do 14:00 sati.

Za vrijeme radionica bit će postavljena i izložba na otvorenome gdje će svi velikogorički vrtići izložiti svoje predmete od recikliranih materijala koje su izrađivale marljive ruke odgajateljica i djece u vrtićima. Izložba će biti izložena i u subotu u jutarnjim satima od 10 do 13 sati. Istovremeno u parku će se na jednoj od šetnica postaviti izložba fotografija na otvorenome. Josip Škof, Mario Žilec, Robert Klarić, Zlatko Srbelj, Dario Drvodelić i Zoran Ciper izložit će fotografije koje će vam biti poticaj da izađete, istražite i doživite prirodu koja nam je tako blizu.

U subotu će biti održana i Zelena čistka.Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, kao važan korak u promjeni odnosa građana prema otpadu. Podupiranjem kampanje omogućit će se aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša i prirode, ali i stvoriti dodatan iskorak koji će pridonijeti kvalitetnijem dijalogu s građanima. Mještani naselja, članovi raznih udruga čistit će divlje deponije uz nadvožnjak u Turopolju te kod društvenog doma, u Novom Čiču se planira čistiti oko Velikog jezera Čiče, a došlo je vrijeme da nestane i glomazni otpad koji naružnjuje okoliš između Vukovine i Velike Gorice na staroj cesti uz radar. Želite li i vi počistit okoliš u vašem mjestu pridružite se akciji OVDJE

Potrebno je okupiti volontere koji će sudjelovati u čišćenju i imenovati osobu za kontakt, sav otpad zbrinut će se na Odlagalištu neopasnog otpada Mraclinska Dubrava ili putem sustava odvojenog sakupljanja i primarne reciklaže otpada, ovisno o njegovom sastavu. Pozivamo Vas da sve akcije dogovarate sa koordinatorom za Grad Veliku Goricu osoba za kontakt je Josip Filipović na brojeve telefona 01/6269-961 odnosno 01/6269-962.