°C 18

Županija se zahvalila umirovljenim učiteljima

04.10.2018.

Ivana Ćurić

Tradicionalnom zahvalom učiteljima koji su ove godine otišli u mirovinu, Zagrebačka županija je u srijedu obilježila Svjetski dan učitelja koji se obilježava 5.listopada. Domaćin svečanosti, na kojoj je 33 nastavnika osnovnih i srednjih škola primilo prigodne poklone zahvale, bila je OŠ „Vladimir Dešćak“ u Novakima.

-Ovom proslavom želimo zahvaliti učiteljima, posebno onima koji odlaze u mirovinu, na svemu što su učinili za djecu, što su na njih prenijeli svoja znanja i iskustva-poručio je župan Kožić, dodavši da u današnja vremena učiteljima nije lako raditi. Njihov položaj u društvu, rekao je, nije dosegnuo status kojega zaslužuju.

Učiteljima je njihov dan čestitao i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, rekavši da nije lako prenijeti znanje, već je to vještina koju treba cijeniti. Uvodno se prisutnima obratio i ravnatelj OŠ Vladimir Dešćak Ivica Pavlić.

U znak zahvalnosti, učiteljima koji su otišli u mirovinu uručeni su ručni satovi, a učiteljicama unikatni nakit. Među umirovljenim učiteljima bili su i Velikogoričani, a u ime svih, sada već umirovljenih školnika, zahvalila se Đurđa Ivičar Felja, profesorica pedagogije i sociologije, do umirovljenja ravnateljica OŠ Velika Mlaka.

 

(Zagrebačka županija)

Galerija slika

Županija se zahvalila umirovljenim učiteljima Županija se zahvalila umirovljenim učiteljima Županija se zahvalila umirovljenim učiteljima