Novosti Sport Događanja

Anamarija Kovčalija i Nina Mikulin brončane na prvenstvu Hrvatske!

15.04.2019. / Damir Žbulj

Fantastičan uspjeh ostvarile su članice Taekwondo kluba Velika Gorica Anamarija Kovčalija i Nina Mikulin, koje su osvojile brončane medalje na seniorskom prvenstvu Hrvatske, koje je održano u Samoboru.

Anamarija je osvojila svoju jubilarnu desetu veliku medalju, a treću uzastopnu u seniorskoj konkurenciji. Ukupno ima četiri zlata, dva srebra i četiri bronce.

Nina, koja je ove godine još uvijek službeno juniorka, uzela je svoju prvu seniorsku medalju, sigurni smo ne i posljednju.

Na prvenstvu Hrvatske nastupilo je ukupno 115 natjecateljica i natjecatelja iz 39 klubova.

DESETI BISTRA OPEN

Deseto izdanje Bistra Opena poslužilo je kao prvo izdanje kvalifikacijskog turnira za hrvatsku kadetsku selekciju, koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u Latviji u listopadu ove godine.

TKD Velika Gorica sudjelovao je sa šest natjecateljica u kadetskom uzrastu i jednom u konkurenciji mlađih kadetkinja.

Kadetkinje su osvojile zlato, dvije bronce i dva peta mjesta te je u ukupnom poretku Taekwondo klub Velika Gorica osvojio drugo mjesto.

Broncu i prve bodove za kadetsku reprezentaciju osvojila je Marinela Bašković (- 37 kg).

Sara Anđelić je u kategoriji do 47 kilograma također bila brončana, dok je Sara Habijančić u kategoriji do 51 kilograma osvojila zlato.

Dvije Sare su već ranije preko europskih kvalifikacija osigurale svoj nastup na kadetskom EP-u na ovakvim turnirima žele dokazati svoju kvalitetu.

Nadomak bodova za kadetsku nacionalnu izabranu vrstu stigle su Marija Borović, koja je u kategoriji -37 kg bila peta te Ema Kućiš, koja je također osvojila petu poziciju.

Jedina predstavnica u konkurenciji mlađih kadetkinja bila je Dora Habijančić, koja u svojoj kategoriji ne zna za poraz. Tako je bilo i ovaj put, s tri uvjerljive pobjede osvojila je zlatnu medalju i četvrti turnir u nizu!

Na natjecanju je sudjelovalo 370 natjecatelja iz 56 klubova.

 

 

Podijeli