Novosti Sport Događanja

Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije

28.05.2017. / Sportska redakcija

Uvertira u današnji susret između HNK Gorice i Solina koji je odlučivao o drugoplasiranoj momčadi 2. HNL i putniku u prvoligaške kvalifikacije protiv Cibalije nije bio obećavajuć, no zato je utakmica bila itekako zanimljiva. Oslabljeni domaćini kojima je nedostajalo šest standardnih igrača koji su se čistili od kartona za utakmicu protiv Cibalije, ipak su uspjeli na kraju ostati neporaženi.

Njihov junak je Ante Radoš koji je u 87. minuti glavom pogodio za izjednačenje i veliko veselje među igračima, ali i na zapadnoj tribini gdje se okupilo više od sedamsto gledatelja. Važnost utakmice izgleda kako je zainteresirala javnost koja se u većem broju okupila na današnjoj utakmici.

-Kao i svaka utakmica i ova je bila teška. Trebao nam je taj bod. Loše smo ušli u utakmicu. No, primljeni gol nas je podigao i počeli smo ih pritiskati. To nam se na kraju vratilo i čekamo kvalifikacije. Sreta sam jer ovo je pravi primjer da nikada ne treba odustati te da treba vjerovati u sebe- rekao nam je presretni Ante Radoš.

Solin kojem je u Gorici za prvoligaške kvalifikacije bila potrebna pobjeda minute su dijelili od toga cilja nakon što ih je u vodstvo doveo Ivan Perković koji je iskoristio poklon vratara Kristijana Kahline koji ga je napucao loptom. No, iskupio se Kahlina za taj propust u 20. minuti kada je obranio udarac Pavlinoviću. I dok su gosti bili bolji u prvom, Gorica je bila dominantnija u drugih 45. minuta.

Pritisnuli su igrači trenera Davora Mladine u nastavku Solinjane koji su opasno živjeli sve do 60. minute. No, uspjeli su prebroditi sve goričke napade, da bi u 72. minuti Višić na gol liniji obranio udarac Matoševića. Vrijeme je sve više u tim trenucima radilo za Solin koji je u 84. minuti imao mat. Sijevnula je kontra 2:1 iz koje je kao pobjednik izašao Ante Radoš koji je presjekao loptu Luetiću, da bi samo tri minute kasnije pogotkom glavom donio veliku erupciju u gledalište, te šok i nevjericu u redove Solina čiji su igrači nakon posljednjeg sučevog zvižduka polijegali od tuge po travi.

-Fizički smo pali jer smo puno trčali. Spretno i sretno smo poveli, no nismo znali utakmicu privesti kraju jer smo imali nekoliko izglednih prilika. Čestitka Gorici, nama ostaje da budemo zadovoljni onime što smo napravili jer smo odigrali dobru sezonu. Nažalost nismo uspjeli ući u kvalifikacije, no ovo je sport, a ja svojim igračima mogu samo čestitati na svemu- poslije utakmice je rekao trener Solina, Mirko Labrović koji je nakon prošlogodišnjih odličnih rezultata sa Šibenikom istu stvar ponovio i u Solinu.

Gorica je današnjim bodom protiv Solina obavila pola posla, druga je polovica očekuje u dodatnim kvalifikacijama protiv vinkovačke Cibalije.

2. HNL, 33. KOLO
HNK GORICA – NK SOLIN 1:1 (0:1)
STRIJELCI: 0:1 Perković (15), 1:1 Radoš (87)
HNK GORICA: Kahlina, Radoš, Jančetić, Pejić (od 71. Matošević), Maloku (od 46. Humeljak), Žutić, Krsnik, Žužul (od 76. Sedlaček), Serdarušić, Babok, Rašić. TRENER: Davor Mladina
NK SOLIN: Višić, Mrković, I. Perković (od 75. Luetić), Ninčević, Svalina, Farić, Leko (od 80. D. Perković), Zoungrana, Šarlija, Pavlinović, Gruica. TRENER: Mirko Labrović

Galerija slika

Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije Ante Radoš odveo Goricu u kvalifikacije

Podijeli