Novosti Sport Događanja

Atletičari novu sezonu otvorili pobjednički

02.04.2018. / Redakcija

Novu natjecateljsku sezonu članovi Atletskog kluba Velika Gorica otvorili su nastupom na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske koje je po prvi puta održano u Hrvatskoj, u novootvorenoj atletskoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu.

Dino Bošnjak dotrčao je očekivano do nove titule, jedine koja mu je nedostajala, a sjajne rezultate postigli su mladi natjecatelji, Borna Čeran koji je osvojio zlatno odličje u kadetskoj konkurenciji, gdje je pak Mara Goluža bila srebrna.

Nakon ovih nastupa, atletska ekipa se zaputila na ekipno državno prvenstvo u krosu u Koprivnici gdje je Atletski klub Velika Gorica nastupio s tri ekipe, seniorskom (Dino Bošnjak, Tin Kaurić, Goran Grdenić) koja je zauzela treće mjesto, kadetska ekipa (Borna Čeran, David Livada, Noa Tončinić) također je bila treća, dok su kadetkinje (Mara Goluža, Ana Pavleka, Klara Martinčević) bile pete.

-Trčali su relativno dobro s obzirom na loše vremenske uvjete, kišu i hladnoću, ali i veliko blato na stazi- o nastupu u Koprivnici će trener Damir Bošnjak, koji je pun hvale za maratonca Gorana Grdenića koji je uoči Turopoljske trke na kojoj je zauzeo treće mjesto, pobijedio na Zagrebačkom maratonu.

Nastavak sjajnih rezultata bio je na državnom prvenstvu za seniore i juniore na otvorenim stazama koje je održano u Zadru. Novi naslov u utrci na 3 000 metara osvojio je Dino Bošnjak, Mirjana Šimek- Bilić zauzela je drugo mjesto na 3 000 metara, a sjajan uspjeh postigla je i Jelena Ljubek koja je bila treća na 400 metara.

-Za početak sezone rezultati su super. Dinu i Bornu sada očekuju pripreme u Zadru s reprezentacijom, dok  nas 15. travnja očekuje prvo kolo HALS-a, 22. travnja drugo kolo HALS-a, dok će 21. travnja naši članovi sudjelovati i na krosu Sportskih novosti- o daljnjim aktivnostima će Damir Bošnjak. (TM)

Podijeli