Novosti Sport Događanja

Azena bez nastupa u Osijeku

23.12.2018. / Damir Žbulj

Odbojkaški klub Azena nije na najbolji mogući način zaključio ovu turbulentnu kalendarsku godinu. Odbojkašice nisu otputovale na gostovanje u Osijek, utakmica 12. kola Prve odbojkaške lige bit će registrirana s 3:0 za domaće igračice, bez borbe.

"Zbog bolesti i ozljeda nismo se skupili i nažalost nismo odigrali ovaj dvoboj," rekao nam je trener Azene Luka Bišćan.

Ne smije se dogoditi da se u ovoj sezoni dogodi još jedna ovakva situacija jer će uslijediti sankcije Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Slijedi zimska pauza i vrijeme je za konsolidaciju redova. U planu je skorašnji dogovor suradnje s dva zagrebačka kluba kako bi na posudbu u Azenu došle nove igračice.

U tijeku su i konkretni razgovori s nekoliko odbojkašica koje bi pojačale redove Azene, u klubu vjeruju kako će se dogovori finalizirati i kako će se početkom siječnja, kad će početi prijelazni rok, dodatno ekipirati.

Azena nije odigrala niti utakmicu 11. kola na svom terenu protiv Splita, no, ona je bila odgođena na zahtjev gostiju. Dogovoreno je kako će se dvoboj odigrati u istom terminu kad će i muška ekipa Splita gostovati u Zagrebu kod Mladosti, kako bi se smanjili troškovi putovanja kluba iz Dalmacije.

Ona bi se trebala odigrati prije početka nastavka natjecanja, 19. siječnja.

Azena je uspjela 'preživjeti' ovu godinu, a možemo se samo nadati kako će u 2019. uspjeti u potpunosti posložiti svoje redove i kako će uskoro krenuti u smjeru kojeg svi priželjkujemo, prema najvišem rangu hrvatske odbojke, gdje je nedavno i bila.

 

Podijeli