Novosti Sport Događanja

Azena rutinski do prve pobjede u sezoni

30.10.2016. / Nefertum IT
ŽOK Azena Velika Gorica ostvarila je prvu prvenstvenu pobjedu u 1. nacionalnoj odbojkaškoj ligi u 3. kolu. Ovom pobjedom skočila je na četvrtu poziciju na tablici sa istim brojem bodova kao petoplasirana ekipa OK Brda, ali zbog boljeg skora poena nalazi mjesto ispred na tablici.

Početak utakmice nije dao naslutiti krajnji razvoj događaja. Azena je otpor u prvom setu držala samo do 2:2, kada gosti odlaze na 4:8, a zatim na 7:12 kad trener Azene Luka Biščan traži time out. Odličnim prekidom i zamjenama Azena se uspjela konsolidirati te u tom periodu radi seriju 5:1 te trener gostiju poseže također za time outom, no Azena nakon prekida nastavlja tamo gdje je stala te odličnim blokovima Stipanović i Visković potpuno preokreće utakmicu u svom smjeru te odlazi na 16:14. Gošće su u tim trenutcima izgledale nemoćno te traže drugi time out, no ništa ne pomaže te Azena potpuno dominira i odlazi na sigurnih 22: 16. Ubrzo Azena ima set loptu na 24:18 što uspješno realizira te je ovime prvi set gotov.

AZENA VELIKA.jpg

Koliko je prvi set bio iznenađujući preokret, toliko je drugi jednosmjerna ulica pri čemu je Azena u pojedinim trenutcima izgledala potpuno nemoćno te se borba za svaki poen vodila samo do 4:5, a zatim Olimpik odlazi na 4:7 pa zatim 7:10. Trener Biščan pokušava s time outima i izmjenama razbiti ritam gostujućih igračica, no u ovom setu su potpuno pomeli domaće igračice pri čemu odlaze na 9:17 i zatim 10:20 te lakoćom osvajaju set.

AZENA VELIKA 1.jpg

Treći set je bio najzanimljiviji i najneizvjesniji pri čemu se za svaki poen bori sa svim snagama te što pokazuje i krajnji rezultat. Iako je Azena imala poen-dva prednosti, Olimpik pokušava na sve načine preokrenuti utakmicu, no uspješnim blokom na servis Azena dolazi do 23:21 te ubrzo Ines Stipanović odličnim smatchom utakmicu odvodi na sigurnih 24:21 te uspijeva da utakmicu ne uđe u potpunu napetost.

Završni set je bio taj koji je Azena odigrala najbolje i rutinski privela utakmicu do kraja. Ovim setom domaća je ekipa pokazala svoju snagu i kvalitetu, a uz to im je i samopouzdanje došlo do visokog nivoa. Dijana Topčić odličnim zakucavanjem diže rezultat na 7:5, a zatim to servisom čini i Ana Visković te rezultat odlazi na 10:7. Azena ima razliku 3-4 poena cijeli set, a koncentriranim i uspješnim blokovima Azena kontrolira utakmicu te odlazi na čak 19:13. U ovom periodu Azena posve dominira te trener Biščan daje šansu i ostalim igračicama, što je za svaku pohvalu.

AZENA VELIKA 2.jpg

Na kraju utakmice Luka Biščan vrlo realno analizira: „Utakmica je bila vrlo dobra. Čestitao bi svojim igračicama. Sretan sam zbog prve pobjede u ovoj sezoni te to što se igračicama ulilo samopouzdanje pošto se radi o vrlo mladoj i neiskusnoj ekipi. Ima tu još puno prostora za napredak i moramo se dizati iz utakmice u utakmicu. Nadam se da neće biti onakvih oscilacija kao u drugom setu kada smo posve razbijeni. Moramo gledati dalje i nastaviti raditi najbolje što znamo“. (Danijel Jurković)

AZENA VELIKA 3.jpg

NACIONALNA ODBOJKAŠKA LIGA- PRVA LIGA
ŽOK AZENA VELIKA GORICA – OK OLIMPIK 3:1 (25:18, 11:25, 25:23, 25:15)

Podijeli