Novosti Sport Događanja

Azena u dramatičnom okršaju u pet setova upisala ključnu pobjedu

27.01.2019. / Damir Žbulj

Odbojkašice Azene prekinule su crnu seriju utakmicu bez pobjede te su u možda i ključnom okršaju za ostanak u društvu Prve hrvatske odbojkaške lige svladale Drenovu, nakon dramatičnog okršaja u pet setova.

Velikogoričke odbojkašice dobile su prvu dionicu, ali su domaće igračice u drugoj uzvratile. Azena je u trećem setu uvjerljiv, no, umjesto da meč privedu kraju Drenova dolazi do novog izjednačenja, prvog boda ove sezone i velike prilike za pobjedu. U odlučujućem setu vodila se velika borba, ali su Velikogoričanke na kraju ipak slavile, rezultatom 22:25, 25:19, 15:25, 25:21 i 13:15.

U Rijeci su za Azenu nastupile Baković, Bilogrević, Matijević, Pokrajčić, Dodić, Butković, Mioković i Pavić.

U 14. odigranih kola odbojkašice Luke Bišćana upisale su tek dvije pobjede, no, prema najavama, nakon skorašnjeg prijelaznog roka, u doigravanju za ostanak ipak ne bi trebalo biti problema s očuvanjem drugoligaškog statusa.

Azenu očekuju još šest kola i susreti kod kuće i na strani protiv Kostrene, Dinama i Drenove, a posljednja ekipa ispast će u niži rang natjecanja. 

Narednog vikenda na rasporedu je gostovanje kod Kostrene, 9. veljače igra se domaći dvoboj s Dinamom, dok će tjedan dana kasnije ponovno igrati derbi začelja kod Drenove.

 

Podijeli