Novosti Sport Događanja

Azena u prvenstvo krenula porazom u Vukovaru

12.10.2017. / Sportska redakcija

Proteklog vikenda bez velikih najava startala je nova odbojkaška sezona. Azena svoj put nastavlja u okviru Prve lige, što je izborila još proljetos osvajanjem prvog mjesta na kvalifikacijskom turniru zajedno s prvacima drugih liga. Uz Azenu u natjecanju su još i odbojkašice Đakova, Drenove, Vukovara, Brda, Zadra, Kostrene i Rockwoola.

Ljeto je ponovno donijelo određene kadrovske promjene unutar ekipi, a neposredno pred početak prvenstva održana je i Skupština kluba na kojoj je za predsjednika ponovno potvrđen Aleksandar Saša Božić s kojim smo porazgovarali nakon prvog kola i utakmice u Vukovaru u kojoj su Azenašice doživjele poraz od 3:1. Što se tiče kadrovskih promjena najvažnija je ona kako je za kormilo kluba došao Nikola Jugo koji je na toj dužnosti zamijenio Luku Bišćana, dok je Azena igrački oslabljenja odlascima Bernarde Buđe-Keleminić te Ines Rendulić, umjesto kojih su angažirane igračice pristigle iz Velike Gorice.

Problema oko ostanka ne bi trebalo biti

-Zadržali smo 90 post ekipe od prošle godine, a ono što je najvažnije je da smo doveli iskusnijeg i kvalitetnijeg trenera. Luka Bišćan kao mlad i perspektivan trener svoju je šansu na klupi Azene iskoristio te je otišao u Olimpik za pomoćnog trenera. Mislim da smo s njegovom zamjenom pogodili, jer Nikola Jugo je ambiciozan i radišan trener koji je uspostavio disciplinu i autoritet- priča nam predsjednik Azene, Aleksandar Božić.

Novu sezonu Azena je otvorila porazom, no optimizam i naznake dobrih stvari u tom su meču bile nagoviještene.

-Važno je da imamo dobru atmosferu i bolji kadar nego lani. Budući da nas brojčano ima za natjecanje ćemo prijaviti i drugu ekipu koja će igrati Treću ligu. Iako nam je dio te ekipe otišao, potrudili smo se zadržati tri igračice; Tenu Špoljarić, Donnu Vekić i Doru Ivanković kojoj je tek petnaest godina- kaže nam Božić koji nam je otkrio i koji su ciljevi za ovu sezonu.

-Moramo biti i malo ambiciozniji nego lani. Oko ostanka u Prvoj ligi ne bi trebali imati problema, no željeli bi biti četvrti kako bi mogli ući u novu ligu koja se najavljuje, jer bi od sljedeće sezone Premijer liga trebala imati 12 klubova- nastavio je Božić istaknuvši kako je cjelokupan sport u jako teškoj financijskoj situaciji.

Stvaranje nove Azene i obnova škole odbojke

Kako nam je rekao Božić jedan od klupskih prioriteta uz stasanje igračica koje danas nose dres Azene je i ponovno jačanje škole odbojke za što su poduzete i određene radnje.

-Glavni problem su nam gorički tračevi, da me čak i neki članovi Izvršnog odbora pitaju da su čuli kako se raspadamo. Protiv takvih stvari jednostavno si nemoćan, te se moraš neprestano boriti i dokazivati da tome nije tako. Mi slavimo dvadeset godina, a imamo najniži proračun od svih odbojkaških prvoligaša. To je sramota za Grad i prvenstveno za Zajedenicu sportskih udruga - rekao nam je Božić, koji se nada kako će škola odbojke zaživjeti u onoj mjeri kako je to i nekada bilo.

Upiti i upisi mogući su i na e-mail: azena.vg@net.amis.hr ili na 095 905 64 97, a osim u Gradskoj sportskoj dvorani treninzi će se održavati i u velikoj i maloj sportskoj dvorani velikogoričkog srednjoškolskog centra i sportskoj dvorani OŠ Eugena Kvaternika.

Podijeli