Novosti Sport Događanja

Babec: Šibenik mi 'leži', ali nije bitno tko bude strijelac nego samo da mi na Šubićevcu uzmemo bodove

30.09.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice otputovali su u Šibenik gdje će u petak od 18 sati igrati utakmicu 11. kola HT Prve lige.

U protekla dva prvenstvena nastupa ekipa Krunoslava Rendulića upisala je dva šokantna poraza, jer su Goričani i od Osijek i od Rijeke poraženi golovima u sudačkoj nadoknadi...

U prošlom kolu primijetio se izostanak 'kartoniranih' Jovičića i Krizmanića, na stopersku poziciju morao je uskočiti Hrvoje Babec...

Sreća da se protiv Šibenika vraća na svoju prirodnu poziciju, gdje će biti opasniji po suparnički gol. Prošle sezone je od svoja tri prvenstvena pogotka čak dva zabio Šibenčanima, a mrežu im je zatresao i u prvom dijelu nove sezone.

"Sami smo vidjeli da smo možda zaslužili i više od ova dva poraza od Osijeka i Rijeke, jer smo dobro igrali. Možda taj neki manjak koncentracije u zadnjim minutama i sekundama nas je koštalo bodova. Nismo uzeli ništa, a zaslužili smo nešto! Analizirali smo zašto se to događalo, trebamo to svesti na minimum i da se jednostavno to više ne ponavlja. Moramo preuzeti više odgovornosti u tim zadnjim minutama."

"Oporavili smo se, prva dva dana razmišljaš o tome, ali brzo je nova utakmica i moramo ispraviti greške," osvrnuo se na protekla dva poraza Babec pa najavio dvoboj u Šibeniku:

"Ispostavilo se da mi 'leži' Šibenik, iako nisam još tamo zabio. No, to je manje bitno. Važnija je naša pobjeda, a manje je važno tko je strijelac."

Bit će ga opet dobro vidjeti u srcu vezne linije, gdje je ove sezone pružao sjajne partije...

"Veselim se povratku u veznu liniju. Trudio sam se na poziciji stopera, ali napravio sam neke greške i vidjelo se kako to nije moja prirodna pozicija. Mogu našim navijačima poručiti kako mogu biti tužni jedino rezultatima, baš kao i mi, ali da s prikazanom igrom mogu biti sretni. Trebamo te neke probleme i pogreške svesti na minimum i da ćemo se tada vratiti na pobjedničke staze," naglasio je Babec.



Nažalost, Gorica će na Šubićevcu biti bez Kristijana Lovrića, a neće biti niti Doke, Pršira, Delfija i ozlijeđenog Steenvoordena i već dugo odsutnog Joeyja Suka.

Babec vjeruje kako će Gorica ipak imati snage uzeti sva tri boda.

"Ima u svakoj ekipi opasnih igrača. Šibenik se ove sezone pokazao kao dobra ekipa, ali mi idemo na Šubićevac po bodove!"

Šibenčani su u prvih deset kola upisali tri pobjede, nad Hrvatskim dragovoljcem, Istrom 1961 i Lokomotivom, remizirali su kod Slaven Belupa, a poraženi su od dva puta od Osijeka te od Hajduka, Rijeke, Dinama i Gorice na Gradskom stadionu. U 3:1 slavlju zabijali su Babec, Matar i Lovrić, dok su gosti tek u finišu smanjili zaostatak, ali i zaprijetili da zakompliciraju dvoboj.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli