Novosti Sport Događanja

Barišić najavio nove investicije na Gradskom stadionu!

17.09.2018. / Damir Žbulj

Veliki sportski spektakl na Gradskom stadionu i gostovanje zagrebačkog Dinama pratio je naravno i gradonačelnik Dražen Barišić, koji je utakmicu Gorice gledao u društvu njenog predsjednika Nenada Črnka.

Prvi čovjek Velike Gorice nam je iznio svoje dojmove i najavio nove radove na stadionu...

"Prekrasan je bio ambijent, bio je ovo veliki sportski, ali i društveni događaj za Veliku Goricu. Vidjeli smo dobar nogomet i moramo biti zadovoljni nastupom naše momčadi, koja ima svoje mjesto u gornjem dijelu ili sredini prvenstvene ljestvice. To nam je bila želja u ovoj prvoj sezoni, da se Gorica stabilizira među prvoligašima. "

Iako je rasvjeta trebala biti gotovo do sredine listopada, pod reflektorima će travnjak biti tek u listopadu i u noćnom terminu trebala bi se igrati utakmica s Hajdukom 3. studenog.

"Velike čestitke i našim sugrađanima koji su došli na tribine, gostima iz susjednog Zagreba, svima u HNK Gorica i veselimo se idućim susretima, a posebno novim uvjetima. Kroz tri, četiri tjedna bit će gotova rasvjeta i moći ćemo uživati i u noćnim utakmicama."

U HNS-ov program obnove terena trebala bi ući i Gorica, a planira se izgradnja i još jedne dodatne tribine.

"Ima još posla na Gradskom stadionu, koji je građen u 80-tim godinama prošlog stoljeća. Dobro je koncipiran, ali ga treba dograđivati. Poradit ćemo na prostorima ispod zapadne tribine, za što ugodniji i kvalitetniji boravak na stadionu."

"Poradit ćemo i na travnjaku, jer bi Gorica trebala dobiti 'hibridni' teren i možda ćemo izgraditi jednu manju tribinu, koja bi bila iza sjevernog gola, na koju bi mogli smjestiti gostujuće navijače, kako bismo mogli 'osloboditi' Istok za svoje.

Prema željama i najavama, uskoro bi se u Velikoj Gorici moglo igrati i finale Hrvatskog nogometnog kupa, dok bismo, nakon dodatnih infrastrukturnih poboljšanja, u Velikoj Gorici mogli gledati i naše nogometne svjetske viceprvake.

Podijeli