Novosti Sport Događanja

Benjamin Tatar otišao u Slaven Belupo

22.06.2017. / Sportska redakcija

Uoči susreta protiv Solina Benjaminu Tataru uručena je nagrada za najboljeg igrača Druge lige ove sezone. Tada nitko nije ni slutio da će to biti njegov posljednji pozdrav s publikom u Velikoj Gorici.

Odradio je Tatar još dva susreta protiv Cibalije u dodatnim kvalifikacijama rekavši nakon toga zbogom. I dok će njegovi suigrači i dogodine trčati drugoligaškim travnjacima, Tatar će daljnju igračku afirmaciju tražiti u dresu Slaven Belupa s kojim je potpisao dvogodišnju suradnju.

-Trebao mi je iskorak u Prvu ligu i mislim da sam dobro izabrao. Na razdoblje provedeno u Velikoj Gorici gledam tako da mi je ono pomoglo u razvoju karijere. Bila je to dobra odskočna daska što sam i mislio kad sam dolazio u Veliku Goricu- kaže nam Tatar kod kojeg se kao i kod većine suigrača osjeti žal zbog neulaska u 1. HNL.

-Bio bi to samo šlag na kraju svega- nastavio je.

Najprije Rudeš u prvenstvu, a kasnije Cibalija u kvalifikacijama bili su nepremostive prepreke. U dva kvalifikacijska susreta Vinkovčani su slavili s ukupnih 5:1 potvrdivši činjenicu kako drugoplasirani drugoligaš teško može ugroziti prvoligaša, što su pokazale i sve dosadašnje kvalifikacije u kojima su uvijek uspješniji bili prvoligaški klubovi.

-Gubitka prvenstva koštale su nas utakmice u kojim smo upisali bodove, a nismo pobijedili, dok su kvalifikacije bile jedno dobro iskustvo za sve nas. To je malo veći nivo i svaka se greška kažnjava, što ste imali priliku i vidjeti- osvrnuo se na Tatar na kvalifikacije u kojima je posljednji puta odjenuo gorički dres.

Ukupno je Tatar u Velikoj Gorici proveo godinu i pol dana odigravši u tom periodu 44 susreta za goričkog drugoligaša za kojeg je postigao 20 pogodaka.

Podijeli