Novosti Sport Događanja

Bez iznenađenja u Poreču

02.12.2018. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice nisu na gostovanju u Poreču uspjeli doći do iznenađenja i druge ovosezonske pobjede u Premijer ligi. Domaćin je u uvjerljivo slavio s 32:23 te je s nova dva boda preuzeo drugo mjesto na ljestvici, nakon deset odigranih kola.

Goričani su ostali zacementirani na dnu poretka s tri osvojena boda...

Rezultatska izjednačenost trajala je tek u otvaranju dvoboja i nakon toga je Poreč iz minute u minutu gradio svoju prednost te je do predaha imao već sedam golova viška (17:10).

Gorica je desetak minuta prije kraja, golovima Marjanovića i Goričaneca, došla u nekoliko navrata na 'samo' četiri pogotka zaostatka, no, domaćin ponovno 'dodaje gas' i utakmica je ostala bez neizvjesne završnice.

Luka Marjanović je predvodio Goricu s osam golova iz deset pokušaja, dok su Goršeta, Laljek i Goričanec dodali svaki po tri. Nedostajao je doprinos Ćavara, kojeg nije bilo u Poreču, kao i bolje izdanje vratara, koji su ostali na samo pet uspješnih intervencija.

U pobjedničkim redovima Matija Rađaković s devet i Ivan Filipović sa šest zgoditaka bili su nepogrešivi.

U idućem kolu naši rukometaši igraju na svom terenu, u subotu 8. prosinca protiv Umaga, koji je ovog vikenda s 25:22 poražen kod Spačve u Vinkovcima. U preostalim susretima Zamet je s 30:24 porazio Sesvete, Rudan je u Labinu svladao Varaždin s 31:28, dok je Dubrava s 36:27 nadigrala Rudar iz Ruda. 

RK Poreč: Popović, Sakić 1, Mataija 3, Medved, Thoss 6, Štifanić, Pribetić 2, Perić 1+1, Ševo, Petrov 1, Filipović 6, Mišić 1, Rađaković 1+8, Ventin, Karić (9+1), Domić 1

HRK Gorica: Lončar (5/35 obrana), Totić (0/2 obrane); Ceković 2/3, Marjanović 8/10, Laljek 3/7, Goričanec 3/4, Negran 0/2, Pušić, Nedić 1/2, Zrinušić, Goršeta 3/4, Žarković 0/1, Šalić 1/2, Spahić 0/2, Barišić 2/2.

(Foto: RK Poreč)

 

 

 

 

Podijeli