Novosti Sport Događanja

Biciklijada do Velike Gorice u spomen na Marijofila Crnjca - Brzog

16.03.2019. / Damir Žbulj

Biciklistički klub Rama iz Zagreba u nedjelju 2. lipnja organizira prvo izdanje memorijalne biciklijade u spomen na tragično preminulog Marijofila Crnjca.

Start će biti u Sesvetama u 10 sati ispred caffe bara 'Double A' u Ninskoj ulici, a dolazak biciklista u Veliku Goricu predviđen je za 12 sati.

Dužina rute je 22 kilometra, kotizacija je 40 kuna, a u nju je uključena majica biciklijade, sendvič i voda na startu te grah na cilju.

Jubilarna peta Humanitarka na 'betoncu' u velikogoričkom Cvjetnom naselju prošle godine u svibnju bila je za pomoć obitelji  Domagoja Matezovića - Mića i daljnje liječenje Marijofila Crnjca, no, nažalost Brzi se nije oporavio te je početkom lipnja preminuo...

"Marijofil ili od milja naš Brzi, čovjek kojega su svi iz Gorice vidjeli barem jednom na njegovoj plavoj munji, super pozitivac i dobričina. Bicikl je bio njegov život uz obitelj njegova druga velika, prava ljubav. Brzi je doživio tešku nesreću na svom biciklu te nakon iste završio u bolničkom krevetu potpuno nepokretan.

Brzom kroz ovu Humanitarku isto kao i Miću, iskazujemo veliko poštovanje kao osobi, pozitivcu i prijatelju...

Emocijama puna, teška ovogodišnja Humanitarka za nas kao organizatora, ali i nabijena pozitivnom energijom te velikom časti spram dvoje prekrasnih ljudi," poručili su lani cure i dečki iz Humanitarke.

Sigurni smo kako će se i ove godine naših sugrađanki i sugrađana zaputiti u Sesvete te pedalirati do Velike Gorice u čast Brzom, među prijateljima u Vukovaru poznatijem pod nadimkom Kokan.

-->> Najavljen termin šeste Humanitarke!

Ovogodišnja Humanitarka već ima svoj datum, humanitarni malonogometni turnir održat će se 18. svibnja na legendarnom betoncu u Cvjetnom naselju.

Podijeli