Novosti Sport Događanja

Bikovi u Vukovaru ispustili 18 razlike i ostali bez Final 8 završnice Kupa Kreše Ćosića: Jednostavno smo se raspali

08.12.2022. / Damir Žbulj

Nažalost, pobjeda nad Dinamom u prvenstvu nije bila najava boljih dana, jer je Gorica od istog suparnika izgubila u osmini finala Kupa Kreše Ćosića te tako niti ove sezone neće igrati na završnom Final 8 turniru.

Dinamo je ovaj dvoboj odlučio odigrati u Vukovaru, kako bi se odužio navijačima iz tog kraja Hrvatske, a podrška Bad Blue Boysa bila je vjerojatno ključna za veliki preokret u drugom poluvremenu.

Jer, Gorica je u prvom dijelu imala i ogromnih 18 koševa prednosti, na poluvremenu je bilo i dalje velikih 49:34, ali u nastavku se ekipa Braslava Turića praktički nije pojavila na parketu...

"Prestali smo igrati na početku četvrte četvrtine. Vodili smo jedanaest, dvanaest razlike, ušli smo u divljaštvo i neke preishitrene završetke akcija. Imali smo 24 izgubljene lopte, tranzicijska obrana više nije funkcionirala i jednostavno smo se raspali što je rezultiralo ovim porazom. Čestitam Dinamu i želim mu sve najbolje u Kupu," kratko je poručio Turić nakon 81:76 poraza.

Ivan Nakić Vojnović nosio je dres Dinama i mogao je pretpostaviti što Bikove čeka u Vukovaru: "Čestitam Dinamu na pobjedi. Bio je stvarno gušt igrati, pogotovo jer je u igri Vukovar i cijela ova priča. Stvarno mi je drago što je došlo i puno publike i zbog humanitarne svrhe. Stvarno kapa dolje svima. Što se tiče utakmice mi smo bili bolji prvi dio utakmice, ali je do izražaja došla njihova podrška s tribina koja im je dala vjetar u leđa. Čestitam još jednom Dinamu i sretno im dalje u Kupu i prvenstvu."

Vremena za tugovanje nema, jer će već u nedjelju na svom parketu Gorica od 18 sati pokušati dobiti Furnir.

Tablice omogućuje Sofascore

Podijeli