Novosti Sport Događanja

Bikovi zaključili godinu novim regionalnim porazima: Ovo je trenutno naš maksimum, nadam se da ćemo uskoro biti bolji

24.12.2022. / Damir Žbulj

Ništa se puno toga nije promijenilo niti na novom turniru ABA 2 regionalne lige, gdje je Gorica upisala nova dva poraza te se i dalje nalazi na samom dnu ljestvice, bez ijedne pobjede u sedam odigranih susreta.

Srpski Zlatibor bio je domaćin posljednje dvije ovogodišnje utakmice, a Bikovi su prvo izgubili od crnogorske Sutjeske iz Nikšića, a nakon toga i od domaćina Zlatibora.

U tijesnom 84:78 porazu od Sutjeske, koja je prošlu sezonu igrala ABA ligu, Porobić i Batur dali su po 16 koševa svaki, dok je u 86:68 protiv Zlatibora, branitelja naslova ABA 2 lige, Dino Cinac bio bolji od ostalih s 19 poena.

"Imali smo dva teška protivnika i to je za nas u ovom trenutku malo prevelik zalogaj. I protiv Sutjeske i protiv Zlatibora imali smo dobrih razdoblja i situacija, ne mogu reći da je sve bilo loše. Imali smo problema s branjenjem protivničke 'unutarnje' igre, tu su nas kažnjavali. Mi smo u ove dvije utakmice dali svoj trenutni maksimum i nadam se kako ćemo uskoro biti bolji," analizirao je nastup u regionalnom društvu trener Braslav Turić.

Goričane puno više treba zabrinjavati situacija na ljestvici hrvatskog prvenstva, gdje su također na samom dnu, sa samo dvije pobjede.

Slijedi kratka blagdanska pauza, a nadamo se kako će iduća godina biti puno bolja za goričke košarkaše.

Borba za opstanak kreće domaćim okršajem s Alkarom, 7. siječnja, četiri dana kasnije na rasporedu je gostovanje kod Šibenke, a 14. siječnja u Gradsku sportsku dvoranu stiže Bosco.

Vrijeme je da Bikovi pokažu kako imaju kvalitetu za očuvanje premijerligaškog statusa!



(Foto: ABA liga)

Podijeli