Novosti Sport Događanja

Biskup sportašima: Poraz otkriva snagu novog početka

29.11.2016. / Nefertum IT
Sportaši iz Velike Gorice, koje obično u većem broju viđamo na sportskim terenima, jučer navečer okupili su se i na večernjoj svetoj misi namjenjene upravo njima.

Svetu misu predvodio je monsinjor Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački uz koncelebraciju župnika vlč.Norberta Ivana Koprivca, trajnog đakona i povjerenika za Pastoral sporta Zagrebačke nadbiskupije Marjana Spehnjaka. Misi su u klupskoj opremi prisustvovali nogometaši, rukometašice, judaši i drugi.

-Opravdano je reći da dobri sportaši u sebi nose lijepe odlike kršćanskog adventskog iščekivanja, proročku snagu povezivanja početka i svršetka, cilja i sredstava, zato njima jedan poraz nije kraj nego im to otkriva snagu novog početka-rekao je monsinjor Šaško u svojoj propovjedi sportašima i okupljenim vjernicima.

misasportasi123.jpg

Spomenuo je i druge odlike koje povezuju sportaše i advent kao što je oduševljenje. Kaže, to je proročka odlika, no u raznim područjima ljudskog života, pa i u Crkvi, danas nedostaje tog kršćanskog oduševljenja.

-Izloženi smo nejasnoćama, bezvoljnosti, mlakosti, a došašće donosi oduševljenje i premda je to isto oduševljenje kao ono na Pedesetnice, na Duhove, u došašću je to oduševljenje skrovito i blago, u tome smislu kršćansku prisutnost duha je moguće prekriti nekršćanskim sadržajima. Nažalost, to nam se i događa, da pod kršćanskim imenima ne nalazimo kršćanske temelje niti kršćansko oduševljenje. Važno je pitati se kakvo je to kršćansko oduševljenje. To su ona oduševljenja koja postoje, ali ne gledaju krajnji cilj, već se vežu uz krakto postignuće, zabavu, potrošnju, kršćanski cilj uvijek gleda u vječnost. Zapravo je sve to nekršćansko oduševljenje lako u sportu prelazi u nasilje jer se ne poštuje drugoga- rekao je Šaško.

misasportasi2.jpg

Biskup uručio medalje pobjednicima u tenisu

Misa za sportaše ujedno je bila i završna svečanost Katoličke teniske lige "Sveti Ivan Pavao II" koja se od proljeća do jeseni održavala u našem gradu na terenima Teniskog kluba iTeam. Medalje i pehare tenisačima je nakon svete mise uručio monsinjor Šaško.

Ove godine prvo mjesto osvojili su tenisači iz župe Rođenja BDM Granešina iz Dubrave, drugo mjesto osvojila je ekipa iz Donje Lomnice (Župa Sveta Tri Kralja)a treće Navještenja Blažene Djevice Marije Velika Gorica.

misasportasi10.jpg

Važno je napomenuti da su to ljubitelji sporta koji su se u ligu uključili radi druženja i tenisa, jer u ligu koja će se nastaviti i sljedeće godine mogu se uključiti svi koji to žele.

-Željela bih pozvati sve zaljubljenike u tenis da dođu i pridruže nam se u igri, molitvi i druženju. Prijave za Katoličku tenisku ligu zaprimaju se od 1. do 30. prosinca, a zimsko izdanje starta 9. siječnja. Dobnih granica nema, pozivamo i muškarce i žene koji znaju igrati tenis– rekla nam je Eva Pešić, voditeljica lige.

misasportasi-medalje.jpg

misasportasi4.jpg

misasportasi1.jpg

misasportasi123.jpg

misasportasa-1.jpg

misasportasi6.jpg

misasportasi3.jpg

misasportasi7.jpg

misasportasi8.jpg

misasportaši90.jpg

misasportasi9.jpg

Podijeli