Novosti Sport Događanja

'Bod k'o kuća' u Senju: Borbene Udarnice nadoknadile veliki zaostatak i u finišu izbjegle poraz

08.03.2021. / Damir Žbulj

Još jedan važan korak napravile su rukometašice Udarnika u svojoj borbi za opstanak u drugoligaškom društvu, osvajanjem vrijednog boda na gostovanju u Senju.

U neizvjesnoj završnici, minutu i deset sekundi prije kraja, Gabrijela Skrbin realizirala je sedmerac, za konačnih 27:27. Iako je početkom utakmice promašila jedan, a nakon toga je Erika Štefanić pogodila svih pet.

Preuzela je odgovornost - i zabila.

Imala je Senia priliku u samom finišu priliku za pobjedu, ali su se Udarnice i s igračicom manje uspjele obraniti.

Domaće rukometašice kontrolirale su većinu ovog dvoboja, imale su sredinom prvog dijela i velikih šest golova prednosti (10:4), dok su sredinom nastavka bile na 'plus pet'. Vodila je Senia na ulasku u posljednjih deset minuta 24:19, a na isteku 54. minute i 27:23, ali do kraja borbene Velikogoričanke nisu više primile pogodak...

Gabrijela Skrbin je predvodila sa šest postignutih golova, Erika Štefanić je dodala pet, svih pet s linije sedam metara, bez promašaja. Antonić, Jambrešić, Miletić i Magenreuter dodale su svaka po dva zgoditka, a jednom su precizne bile i Butković i Gujić.

Udarnik će u idućem nastupu na domaćem terenu igrati ključan dvoboj protiv pulske Arene, a do kraja sezone u 2. HRL Zapad ostalo je još šest kola.

 

 

Podijeli