Novosti Sport Događanja

Bodom protiv Kupinca Lomnica prekinula seriju poraza

20.11.2016. / Nefertum IT
Nogometaši Lomnice nakon odličnog ulaska u prvenstvo u posljednjih šest utakmica nanizali su isto toliko poraza što je unijelo malu nervozu u momčad. Današnji susret protiv Kupinca označen je stoga kao jedan od onih u kojima se bodovi moraju osvojiti „pod mus“ kako bi se zaustavila negativna serija. U tome se djelomično i uspjelo, jer jutrošnji dvoboj protiv Kupinca završio je bez pobjednika rezultatom 2:2 pri čemu su domaći igrači u dva navrata morali stizati prednost gostiju.

I jedna i druga momčad u susret su ušle oslabljene, domaćinima je nedostajala kompletna obrana uslijed čega su na stoperskoj poziciji zaigrali napadač Mateo Kljajić te mladi Teo Beg, dok su gosti u Lomnicu doputovali bez ubojitog napadača Krunoslava Všetečke koji je u prošlom kolu postigao pet zgoditaka.

lomnica velika.jpg

Gosti su u vodstvo stigli u 31. minuti preko Tomislava Janječića pogotkom iz kaznenog udarca nakon što je u svom šesnaestercu rukom u padu igrao Mateo Kljajić. Vratar Andrija Budimir pogodio je stranu, no lopta je ipak odsjela iza njegovih leđa. Ipak, domaći se vratar u punom sjaju iskazao u 44. minuti kada je obranio udarac Kristijana Pendića koji je izašao sam na njega.

lomnica velika 1.jpg

Domaća momčad u nastavak susreta ulazi puno odlučnije tražeći što raniji zgoditak. Već u 56. minuti Mateo Kljajić pogotkom glavom poravnava rezultat. Postignuti pogodak dao je vjetar u leđa domaćim igračima kojis u nakon toga gostujućem vrataru Nikici Požegi prijetili iz svih pozicija. Udarci su se redali, no vrlo dobri vratar Kupinca nije se dao iznenaditi.

lomnica velika 2.jpg

U jeku domaćih napada sjevnula je kontra gostiju. Zadnjoj liniji izmakao je Marko Zorić kojeg u domaćem šesnaestercu ruši Marin Ćurić, no Tino Krečak je ostao nijem što je razljutilo gostujuće navijače i igrače, koji su se ipak radovali u 83. minuti kada je pogotkom iz slobodnog udarca Josip Mravak Kupinec ponovno doveo u vodstvo koje je trajalo tek šest minuta.

lomnica velika 3.jpg

Tomislav Fabek unutar šesnaesterca prekršajem zaustavlja Igora Mostarlića te Krečak ovoga puta pokazuje na bijelu točku s koje je numoran bio Mostarlić pogodivši za 2:2. Jurnuli su domaći igrači u preostalom vremenu i po treći zgoditak. Bili su mu blizu, no udarac glavom Kristijana Arbanasa otišao je uz vratnicu čime su svi snovi o pobjedi pali u vodu.

lomnica velika 4.jpg

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA, 16. KOLO
NK LOMNICA – NK KUPINEC 2:2 (0:1)
STRIJELCI:
0:1 Janječić (31- 11m), 1:1 Kljajić (56), 1:2 Mravak (83), 2:2 Mostarlić (89- 11m)
NK LOMNICA: Budimir, Kljajić, Beg, Grgić, Arbanas, Mostarlić, P. Ćurić, M. Ćurić, Polak, Štuban, Bojčić (od 46. Trumbetaš). TRENER: Igor Mostarlić
NK KUPINEC: Požega, D. Mravak, Fabek, Popović, Maretić, J. Mravak, Patljak, Janječić, Kolar, Pendić (od 77. Zorić), Anić. TRENER: Tomislav Penezić     

Podijeli