Novosti Sport Događanja

BORIS DŽIDIĆ: "Na dobrom smo putu, ali nemamo previše vremena"

20.01.2017. / Nefertum IT
Boris Džidić na klupu goričkog košarkaškog prvoligaša došao je prije mjesec dana. U tri susreta koliko je odradio na klupi Gorice donio je određene pomake, ali i ono najvažnije pobjedu protiv direktnog suparnika u borbi za ostanak Kvarnera 2010, što je uvelike poboljšalo goričke izglede za ostankom u ligi. O radu u proteklih mjesec dana, prijelaznom roku, ali i nastavku prvenstva porazgovarali smo upravo s Borisom Džidićem koji je svjestan situacije u kojoj se klub nalazi.

-Zahvaljujem se ljudima iz Uprave na ukazanoj prilici. Što se tiče samog rada u ovom periodu brzo sam pohvatao konce, no što se tiče ekipe ona je bila u jednom turbulentnom stanju. Kemija unutar momčadi nije bila na razini na kojoj bi trebala biti, pa sam tako zatekao momčad koja nije bila fizički najspremnija, a uz to upala je i u seriju poraza. Žao mi je što nisam došao sedam- osam dana prije Škrljeva, jer sam uvjeren da bi to već tada izgledalo puno bolje. Protiv Zagreba smo već odigrali bolje, dok smo u Rijeci i pobijedili. Još uvijek se slažemo, no mislim da smo na dobrom putu, ali nemamo previše vremena- započeo je razgovor vidno raspoloženi trener Gorice, Boris Džidić.

dzida velika.jpg

Brojne igračke promjene

U odnosu na momčad koju je zatekao u kadru više nisu David Ušić, Filip Cvjetičanin, Berin Gudić, Antun Hrkač i Dorian Jelenek, umjesto kojih su angažirani Leon Tomić, Dino Radoš, te dvojac iz Amerike; Rood Felix Javan i Trey Cornelius McDonald.

-Obično vi novinari za nove igrače volite reći kako su to pojačanja, dok su za nas trenere to iapk prinove. Hoće li biti i pojačanja to ćemo vidjeti kasnije. Kad je došao prijelazni rok klub je odlučio drastično smanjiti budžet kako bi mogao ispoštovati stavke za sve igrače. Slijedom toga našli smo se u situaciji da nemamo velika sredstva te smo kao takvi izašli na tržište gdje nismo dobro kotirali zbog čega nismo bili u mogućnosti dovesti neke značajnije hrvatske igrače koje smo željeli, te nam je kao jedina opcija ostala mogućnost angažiranja američkih igrača. Preuzeli smo taj rizik, jer u protivnom bi nam šanse bili daleko slabije- nastavio je Džidić koji se nada pozitivnom raspletu cijele ove priče.

dzida velika 1.jpg

Osim Gorice i ostali su klubovi dosta izmjenili svoje rostere, jer osim borbe za ostanak gdje se nalazi šest klubova koji su unutar dvije pobjede, zanimljiva će biti i borba za prve tri pozicije koje vode u ABA ligu sljedeće sezone.

-Mislim da je ova odluka da ABA ligaši igraju prvenstvo od početka pun pogodak Saveza. Split, Jolly i Šibenik ugodno su sve iznenadili, te će se Cedevita i Cibona morati dobro namučiti da budu među prva tri kluba kako bi osigurali ABA ligu, koja je prema trenutnom stanju za Zadar gotovo pa ne moguća misija. Najviše su ipak mijenjale momčadi koje se bore za ostanak među kojima smo i mi. Bit će jako zanimljivo, pogotovo naše utakmice s direktnim suparnicima gdje će o pobjedniku odlučivati detalji. Mi se za te stvari moramo pripremit. Raspored nam nije neki ludi, jer nam tek pri kraju sezone dolaze utakmice protiv tih klubova, većinom u gostima. Najbitnije je da se svi mi međusobno na kraju sezone možemo pogledati u oči i reći kako smo dali maksimum- priča nam trener Gorice.

Za ostanak je potrebno sedam pobjeda

Za siguran ostanak među prvoligašima sigurno će biti potrebno sedam pobjeda. Gorica je trenutno na tri zbog čega će u nastavku sezone morati tražiti četiri pozitivna rezultata. 

dzida velika 2.jpg

-Moguć je i ostanak sa šest pobjeda, no tu više ne ovisite o sebi nego i o puno drugih stvari. Bitnu ulogu u svemu tome igrat će međusobni dvoboji i koš razlika, zbog čega ćemo morati paziti na to. Mi imamo kod kuće izgubljen break od Škrljeva, kojeg smo vratili pobjedom u Rijeci. Još jedan gostujući break bit će znak da smo na dobrom putu- kaže Džidić, čija momčad nastavak prvenstva otvara sutrašnjom utakmicom protiv drugoplasiranog Jollya.

-S obzirom na ovoliki broj promjena ni mi u stručnom stožeru nismo sigurno što možemo očekivati od igrača. Pripremit ćemo se maksimalno kao i svaku utakmicu do sada. Jolly dolazi strašno motiviran kako bi zadržao mjesto u prve tri momčadi, a motiv više bit će im i poraz od Splita. Trenera Velića osobno poznajem jako dobro iz naših hercegovačkih dana, kao i neke od igrača koji su fizički besprijekorni. Nerealno je očekivati neko iznenađenje, ali pokušat ćemo ostati što duže moguće u egalu. Ako u tome ne uspijemo onda utakmicu trebamo iskoristiti kako bi neke stvari uigrali za Zabok, jer nam je ta utakmica puno važnija- zaključio je razgovor trener Gorice.

Podijeli