Novosti Sport Događanja

Braća Pavčec pobjednički debitirala u profesionalnom ringu, Lovro s hrvatskom reprezentacijom osvojio zlato na jakom turniru u Srbiji

09.04.2023. / Damir Žbulj

Braća Lovro i Petar Pavčec velikim koracima grabe prema impresivnoj boksačkoj karijeri! Obojica su nedavno debitirala u profesionalnom ringu, obojica su ostvarila pobjede, s time da je Lovro sa 17 godina postao i najmlađi hrvatski teškaš, koji je odlučio krenuti u profesionalne vode!

U svom debitantskom seniorskom nastupu, održanom u Zagrebačkom boksačkom centru u dvorani na Velesajmu, Lovro je 'sredio' Svena Bibića klasičnim nokautom u prvoj rundi. Tri godine stariji Petar je u svom profesionalnom debiju svladao Adisa Hrustića, tehničkim nokautom, nakon pet nokdauna.

Pod vodstvom Yousefa Hasana i Dalibora Čibarića u boksačkom klubu Nokaut vidljiv je veliki napredak pa tako ne iznenađuje ovako rani izlazak među profesionalce, a u budućnosti možemo očekivati još vrhunskih rezultata.

Već je Lovro osvajao brojne naslove prvaka Hrvatske, aktualni je šampion među mlađim seniorima u superteškoj kategoriji, okitio se i s nekoliko europskih medalja u mlađim dobnim kategorijama te je već nagovijestio kako je spreman za velike stvari. Proteklog vikenda bio je i dio hrvatske reprezentacije, koja je nastupila na jakom međunarodnom turniru Greatest Open u Lazarevcu u Srbiji. U finalnoj borbi, u kategoriji iznad 92 kilograma, pobijedio je Mađara Gabora Melichera, prekidom u drugoj rundi!

Mlađi od braće Pavčec je na glasu kao beskompromisni i atraktivan borac, koji neumoljivo završava svoje mečeve prekidima, a iako još nema 18 godina, već je sparirao i s našim velikanima i vrhunskim profesionalcima Filipom Hrgovićem i Argonom Smakićijem.

Cilj je jasan, izboriti nastup na Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Angelesu i paralelno napraviti vrhunsku profesionalnu karijeru. Potrebno je marljivo skupljati mečeve i pobjede, kako bi na izlasku iz amaterskog boksa imao što bolju startnu poziciju.

Petar je već bio seniorski viceprvak Hrvatske u kategoriji do 69 kilograma, a o njegovoj posvećenosti boksu dovoljno govori da je odlučio dati otkaz na poslu kako bi se u potpunosti mogao posvetiti ovoj plemenitoj vještini.

Braća iz Velike Mlake jedan su drugome velika podrška, inspiracija i motivacija, a uz marljiv i predani rad, maksimalan fokus i trenera koji je 'stvorio' Filipa Hrgovića, nema dileme kako dečki imaju sve predispozicije postati novi hrvatski boksački šampioni.

“Čestitamo vam na dosad postignutim rezultatima i na tome što ste zaslužili kao reprezentativci predstavljati Hrvatsku. Vjerujemo kako ćete ponosno nastupiti i na Europskom prvenstvu u Armeniji. Znamo da imate kvalitetu, da odlično radite u svojim klubovima i zato maksimalno podupiremo naše mlade boksače. Zato smo se i izborili za domaćinstvo Svjetskog prvenstva sljedeće 2024. godine u našoj Hrvatskoj i Hrvatski boksački savez će sa svoje strane učiniti sve da se naši mladi boksači pokažu u najljepšem svjetlu,” pohvalio je Lovru i ostale naše reprezentativce čelnik HBS-a Bono Bošnjak.

“Veliki turnir u jakoj konkurenciji u Lazarevcu bio je za svakoga test za skorašnje Europsko prvenstvo, a nakon toga imat ćemo i pripremni kamp u Zagrebu. Morate se stalno dokazivati, kao i oni koji će sljedeće godine konkurirati za Svjetsko prvenstvo kod nas u Hrvatskoj. Bit će dovoljno zajedničkih kampova i pripremnih turnira. Pripreme za to Svjetsko prvenstvo, prvo koje se uopće organizira u Hrvatskoj, već su počele,” naglasio je trener Hasan.

Mečevi u Lazarevcu bili su odličan test koliko naši boksači mogu pružiti na međunarodnoj sceni i na predstojećem Europskom prvenstvu u Erevanu za mlađe seniore, a Hrvatska je sa sedam reprezentativaca osvojila pehar za ekipno treće mjesto, iza brojnijih reprezentacije Mađarske i domaćina Srbije.

Lovro je za svoj nastup zaslužio čestitku Hrvatskog olimpijskog odbora: "HOO čestita boksačici Sari Beram na trećem uzastopnom trijumfu na turniru 'Beogradski pobjednik', kao i boksačkoj mlađeseniorskoj reprezentaciji na uspješnom nastupu u međunarodnoj konkurenciji na turniru u Srbiji!"

Proteklih nekoliko dana Lovre se u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu naporno pripremao za skorašnje Europsko prvenstvo, pod vodstvom izbornika i svog klupskog trenera Yousefa Hasana, uz svoje reprezentativne kolege i sparing partnere iz Slovenije i Srbije.

Galerija slika

Braća Pavčec pobjednički debitirala u profesionalnom ringu, Lovro s hrvatskom reprezentacijom osvojio zlato na jakom turniru u Srbiji Braća Pavčec pobjednički debitirala u profesionalnom ringu, Lovro s hrvatskom reprezentacijom osvojio zlato na jakom turniru u Srbiji Braća Pavčec pobjednički debitirala u profesionalnom ringu, Lovro s hrvatskom reprezentacijom osvojio zlato na jakom turniru u Srbiji

Podijeli