Novosti Sport Događanja

Branitelj naslova Inter i domaćin Gorica otvaraju 21. Trofej Turopolja Alpas Cup

08.08.2019. / Damir Žbulj

Velika Gorica će i ove godine biti domaćin prestižnom juniorskom turniru Trofej Turopolja - Alpas Cup, koji će se od 8. do 10. kolovoza održati u svom 21. izdanju.

Međunarodni turnir Trofej Turopolja održava se održava se od 1998. godine te je do danas postigao status jednog od uglednijih turnira u ovom dijelu regije. Organizator turnira je HNK Gorica, koja s ponosom ističe kako je ovaj turnir među najznačajnijima u Hrvatskoj u ovoj kategoriji, uz Memorijal Mladena Ramljaka, koji se također ovih dana održava na maksimirskom Hitrec-Kacianu.

Utakmice će se igrati na terenima Gradskog stadiona te ŠRC Udarnik u Kurilovcu, a pravo nastupa imaju igrači rođeni 2001. godine ili mlađi.

U dosadašnjih 17 turnira u Velikoj Gorici su kao juniori igrali i dokazivali se brojni poznati prvoligaški igrači, uključujući Jerka Leku, Marka Pjacu, Dinu Drpića, Anasa Sharbinija, Ivana Kelavu te brojne druge istaknute nogometaše. Gledatelji turnira ove će godine imati priliku gledati mlade nade iz ponajboljih hrvatskih, mađarskih i slovenskih klubova.

Momčadi su podijeljene u tri skupine. U skupini A su domaćin i organizator turnira HNK Gorica, branitelj naslova Inter iz Zaprešića te NK Drava Dakinda iz slovenskog Ptuja. U grupi B su zagrebački GNK Dinamo, mađarski Haladasz Kft i slovenski NK Koper, dok su u skupini C NK Lokomotiva, ljubljanski NK Bravo te koprivnički NK Slaven Belupo.

Turnir će u četvrtak 8. kolovoza u 17.30 sati otvoriti domaćini iz Gorice te prošlogodišnji pobjednici Inter Zaprešić. Prvog dana turnira igraju još Dinamo i Koper (18 sati) te Lokomotiva i Bravo (19 sati). Sve tri utakmice igraju se na Gradskom stadionu.

Turnir se nastavlja utakmicom u petak od 10.30 sati između Lokomotive i Slaven Belupa na SC Udarnik, a u petak je na rasporedu i pet ostalih susreta po skupinama.

Završnica je u subotu, igra se na Gradskom stadionu, polufinala kreću od 10 sati, utakmica za treće mjesto je u 16.30 dok je veliko finale na rasporedu od 18 sati.

Trofej Turopolja Alpas kup redovito se nalazi u programu značajnih međunarodnih športskih priredbi grada i županije, a ukupno će se u tri dana turnira odigrati 13 utakmica.

Pokrovitelji su Hrvatski nogometni savez, Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice, Grad Velika Gorica, Zagrebačka županija, Nogometni savez Zagrebačke županije, Cetina i Alpas Hrvatska.


TROFEJ TUROPOLJA - ALPAS CUP 2019

GRUPA A: NK Inter Zaprešić, NK Drava (Ptuj, Slovenija), HNK Gorica

GRUPA B: GNK Dinamo, Illes A. Haladas Kft (Szombathely, Mađarska), NK Koper (Slovenija)

GRUPA C: NK Lokomotiva, NK Bravo (Ljubljana, Slovenija), NK Slaven Belupo


Četvrtak, 8. kolovoza
17:30 NK Inter-Zaprešić - HNK Gorica
18:00 GNK Dinamo - NK Koper
19:00 NK Lokomotiva - NK Bravo

Petak, 9. kolovoza
10:30 NK Lokomotiva - NK Slaven Belupo (KURILOVEC)
11:00 NK Drava Dakinda - HNK Gorica
11:30 GNK Dinamo - Illes A. Haladas
17:00 NK Inter Zaprešić - NK Drava Dakinda (KURILOVEC)
17:00 NK Bravo - NK Slaven Belupo
18:30 Illes A. Haladas - NK Koper

Subota, 10. kolovoza:
10:00 POLUFINALE
10:00 POLUFINALE
16:30 UTAKMICA ZA 3. MJESTO
18:00 FINALE

 

 

 

 

 

 

Podijeli