Novosti Sport Događanja

Brozović i Budimir spremni za početak Eura: Vatreni na Wembleyju igraju s Englezima!

13.06.2021. / Damir Žbulj

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju od 15 sati po našem vremenu igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu, na legendarnom londonskom Wembleyju protiv Engleza.

Ove dvije ekipe imali su svojih velikih okršaja, a bit će to i repriza polufinala prošlog Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje su naši stigli do povijesne titule viceprvaka i srebra za pamćenje!

Dio Vatrenih naravno je i naš Okujac Marcelo Brozović, koji će sigurno biti dio početne postave, dok će Velikogoričanin Ante Budimir izgledno čekati svoju priliku s klupe.

"Mislim da Hrvatska može jako puno. Ali, vidjeli smo već ako pristup nije pravi i ako nismo svi na 100 posto da će biti problema. Najbitnije je da se koncentriramo na prve tri utakmice na Euru, da prođemo grupu," pričao je Brozović još dok je bio u Velikoj Gorici početkom mjeseca.

Marcelo je, uz Luku Modrića, jedan od 'senatora' i s 28 godina jedan od najiskusnijih u reprezentaciji i njegov doprinos bit će ključan. Ukupno je upisao 69 nastupa, debitirao je dok je još izbornik bio Niko Kovač, na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, a ukupno je zabio šest golova i sedam asistencija.

Budimir je debitirao s 29 godina, lani u listopadu protiv Švicarske, kad je upisao i asistenciju u 2:1 pobjedi.

Jedini pogodak, zasad, zabio je u prijateljskom 3:3 remiju kod Turske.

Ukupno je ubilježio sedam nastupa za Vatrene, a posljednja dva pripremna ogleda, s Armenijom u Velikoj Gorici i na gostovanju kod Belgije, odgledao je s klupe.

Vjerujemo kako će se sve te brojke povećati već danas protiv Engleza u Londonu, a onda i protiv Češke i Škotske u Glasgowu,

U osminu finala proći će dvije prvoplasirane ekipe iz svake od šest skupina te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Nadamo se kako će se Hrvatska, uz pomoć Brozovića i Budimira, naći u tom odabranom društvu i kako ćemo Vatrene na Euru pratiti sve do završnice! Polufinala su na rasporedu 6. i 7. srpnja, ponovno na Wembleyju, dok je finale zakazano za 11. srpnja, također u ovom engleskom nogometnom hramu.

Neka se ponovi Rusija!

 

 

(Foto: UEFA)

Podijeli