Novosti Sport Događanja

Brozović propušta okupljanje Vatrenih i utakmice u Dohi

21.03.2022. / Damir Žbulj

Nažalost, zbog problema s ozljedom Marcelo Brozović propustit će okupljanje Vatrenih i dvije utakmice u katarskoj Dohi, gdje će se krajem ove godine održati Svjetsko prvenstvo.

“S prvotnog popisa zbog ozljeda su otpali Brozović i Vrsaljko, žao mi je zbog toga," potvrdio je izbornik Zlatko Dalić.

Naš Okujac propustio je i posljednje dvije prvenstvene utakmice milanskog Intera.

Hrvatska će u Kataru braniti naslov svjetskog prvaka, legendarno rusko srebro, a utakmice protiv Slovenije, 26. ožujka, i Bugarske, tri dana kasnije, poslužit će kao dobra priprema za sve ono što našu nogometnu reprezentaciju čeka u prosincu.

"Motiv nam je velik u nadolazećim utakmicama kako bismo se pripremili za ono što nas čeka u lipnju. Ovo će biti jako dobar test za sve nas da vidimo što možemo, da se pripremimo za Ligu nacija..."

“Pozvali smo 25 igrača, ideja je da svi igraju. Dat ćemo priliku svim igračima, ali nema smisla maksimalno ih opteretiti, želim isprobati sve igrače. Cilj nam je da svi igraju. Napravit ćemo dvije momčadi za te dvije utakmice, igrači su ionako u svojim klubovima jako opterećeni, mislim da će i njima dobro doći da ih malo rasteretimo," dodao je Dalić, koji je ponovno u reprezentaciju vratio našeg Velikogoričanina Antu Budimira, napadača španjolske Osasune.



Budimir je za Hrvatsku posljednji put nastupio lani na Europskom prvenstvu, imao je problema s ozljedama, no, sada ponovno izgleda sjajno i u pravoj formi.

"Naravno da ne smijemo zanemariti rezultat, moramo ostvariti cilj, dvije pobjede. Međutim, nastojat ćemo organizirati druženja i večere, želimo da igrači koji nisu uvijek s nama osjete to ozračje. Ne želim podcijeniti protivnike, dapače, Slovenija nam je u proteklim kvalifikacijama zadala dosta muka u prvoj utakmici, Bugarska će se također protiv Hrvatske željeti predstaviti u što boljem svjetlu," dodao je Dalić.

Podijeli