Novosti Sport Događanja

Budimir upozorava na Marokance: Statistika mi nije idealna, ali to me ne brine jer uvijek dajem svoj maksimum!

20.11.2022. / Damir Žbulj

Velikogoričanin Ante Budimir sigurno je izuzetno ponosan što je ponovno dio hrvatske nogometne reprezentacije na novom velikom natjecanju. Bio je dio Vatrenih na prošlogodišnjem Euru, a sada mu je izbornik Dalić dao povjerenje i za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Ponosni smo i mi, a pogotovo njegova obitelj i prijatelji...

Ante je svojim nastupima zaslužio biti na popisu, iako trenutno nije u najboljoj golgeterskoj formi. Dalić zna što od njega može dobiti, koje su njegove prednosti i mane, a 31-godišnji Budimir strpljivo će čekati svoju priliku.

"Vježbamo, treniramo i još ne znamo tko će igrati, tko će početi utakmicu. S te strane nemam tu nešto puno za otkriti. Što se mene tiče, ja se spremam za svaku iduću utakmicu, prva na redu je ona s Marokom, fokus je na tome. Što će biti kasnije, ne znam. Dinamično je, svaka četiri dana je nova utakmica, fokus je na Maroku, a kasnije ćemo vidjeti," najavio je.

"Osjećam se odlično! Drago mi je da sam ovdje s reprezentacijom, počinje novo veliko natjecanje, ovo je meni prvo Svjetsko prvenstvo i sigurno da sam uzbuđen i veseli me što imam priliku biti ovdje. Što se tiče golova, kao napadač, ne samo ja nego i svaki drugi, želiš golove, živiš za golove i to je neminovno i bilo što drugo da kažem ne bi bila istina..."

Ove sezone zabio je samo jednom, upisao je i jednu asistenciju, ali izbornik Dalić već je nekoliko puta naglasio kako Ante ima njegovo apsolutno povjerenje i kako mu je potreban za situacije kad će Hrvatska igrati visoki presing i kad će nam biti potrebna skok igra.

"Trenutno je ovo jedna etapa moje karijere gdje statistički nije sve najidealnije, ali nije nešto što me brine i nešto o čemu razmišljam cijelo vrijeme. Dajem svoj maksimum, spremam se i to je to! Nema tu neke velike filozofije. Ovo je turnir, svi mi krećemo od nule, u neku ruku smo u istoj poziciji. Fokus je trenutno i na treningu i svemu što dolazi!"

Četvorica Marokanaca igraju u Španjolskoj i Budimir jako dobro zna koje su pak njihove mogućnosti i karakteristike.

"Marokanci su kao ekipa jako opasni, jako su talentirani, a individualno je Bono iz Seville jedan od pet najboljih golmana u Španjolskoj, a njegov suigrač En-Nesyri je zanimljiv napadač, visok i brz. 'Mali' Abde Ezzalzouli je sa mnom u Osasuni, jako je talentiran dečko, odličan dribler. Mislim kako su to neke karakteristike koje svi oni imaju generalno. Jako su opasni," još je jednom istaknuo Budimir.

Svjetsko prvenstvo počinje ove nedjelje od 17 sati po našem vremenu, a na otvaranju će snage odmjeriti domaćin Katar i Ekvador.

Vatreni u obranu finala i titule viceprvaka svijeta kreću u srijedu u 11 sati protiv Maroka, jako opasnog protivnika i to ne samo po mišljenju Ante Budimira.

 

(Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Podijeli