Novosti Sport Događanja

Buna teško stradala na gostovanju, Lonja im utrpala čak devet komada!

18.11.2019. / Petar Brnada

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Slovačku i samim time osigurala nastup na europskom prvenstvu u godini pred nama, što znači da se već sada radujemo ljetu. Gorica je reprezentativnu stanku iskoristila za odigravanje prijateljske utakmice protiv Sesveta, te slavila 5:0.

Kurilovec se vratio pobjedama. Teren u Bistri bio je gotovo jednak kao onaj prošlog tjedna, no ovoga puta su igrači Perice Vidaka spretnije reagirali po teškim vremenskim uvjetima i u posljednjim minutama susreta osigurali pobjedu, nova tri boda kojima su se ponovno približili Vinogradaru koji je u ovom kolu poražen kod Jaruna.

Utakmica Lukavca i Moslavine koja se trebala igrati ove subotu u Lukavcu odgođena je zbog natopljenog terena. Nogometaši Gradića donose pobjedu iz Hrastja kojom su se još više zabetonirali na sredini ljestvice i u miru čekaju posljednje prvenstveno kolo u kojem se igra susjedski derbi Gradića i Lukavca. Novi termin odigravanje odgođene utakmice između Lukavca i Moslavine još nije poznat, no vjerojatno će on biti tjedan dana nakon gostovanja u Gradićima.

U turopoljskom derbiju JŽNL Polet je u Buševcu slavio protiv Turopoljca i samim time zadržao borbu za vrh prvenstvene ljestvice. Na teškom terenu domaći su se bolje snašli, na poluvrijeme otišli sa dva pogotka prednosti, a do kraja susreta pogađaju još jednom za uvjerljivo slavlje. Lomnica je u subotu trebala gostovati u Samoboru, ali je utakmica odgođena. Utakmica Klasa u Bedenici nije odgođena, a gosti su nastavili sa katastrofalnim rezultatima ove jeseni. Ovoga puta u mreži Klasa završilo je pet komada, a kako bi ova momčad izborila opstanak u ligi, potrebna joj je dobra rekonstrukcija u proljeće.

Ban Jelačić iz Vukovine na domaćem terenu pobijedio je Meštricu, te samim time osigurao jesenski naslov, a u zadnjem kolu će promatrati kako će odigrati prvi pratitelj Mraclin koji je suvereno na domaćem terenu svladao Dinamo Hidrel. Teška i borbena utakmica Posavca i Mladosti završila je pobjedom domaćina uz veliki naboj na terenu. Vatrogasac iz Kobilića je pauzirao jer se njegova utakmica u Ostrni nije igrala, a Buna je ponovno teško stradala na gostovanju, ovoga puta kod Lonje.

 

REZULTATI

1. HNL

Gorica – reprezentativna stanka

 

3. HNL Središte, 13. kolo

Bistra – Kurilovec 1:2

 

4. HNL Središte, 14. kolo

Lukavec – Moslavina (odgođeno)

Croatia – Gradići 2:4

 

JŽNL, 14. kolo

Samobor – Lomnica (odgođeno)

Strmec – Klas 5:0

Polet – Turopoljac 3:0

 

1. ŽNL Istok, 14. kolo

Ban Jelačić (V) – Meštrica 4:2

Ostrna – Vatrogasac (odgođeno)

Lonja – Buna 9:0

Mraclin – Dinamo Hidrel 4:0

Posavec – Mladost 3:1

 

Foto: Ilustracija

Podijeli