Novosti Sport Događanja

CB Chelos osvojio gorički Trofej Dinamo: Filip Brzović najbolji igrač, Antonio Ćosić prvi strijelac, Andro Matić najbolji vratar

08.07.2022. / Damir Žbulj

Velikogorički Trofej Dinamo i ove je godine na Betonac u Cvjetnom naselju privukao brojne ljubitelje plave boje u našem gradu, simpatizere Dinama, ali i brojne druge gledatelje, koji su tri dana mogli uživati u raznim sportskim uzbuđenjima i dobroj zabavi, a sve u organizaciji Športsko rekreativnog saveza Grada Velike Gorice, KOP Tur, goričkih Dinamovaca i volontera.

Titulu pobjednika malonogometnog turnira odnijela je ekipa CB Chelos, koja je u finalu s 5:2 nadigrala Klub 100!

Dečki iz centra Velike Gorice su do trofeja stigli sa svih pet pobjeda i impresivnom gol razlikom 28:6.

Prošlogodišnji pobjednici, Poliklinika Milojević, zaustavljeni su u polufinalu. Heroji 'Stotke' bili su Jan Javljak i Josip Šošić, koji osigurali raspucavanje, a onda su i Javljak i Šošić i Matković bili precizni s linije šest metara za veliko slavlje u ulazak u finale.

Chelos je u drugom polufinalu golovima Ćosića i Kaura slomio otpor ekipe CB Azzuro, koja je u četvrtfinalu izbacila Gorenc Transporte.

U finalu nije bilo neizvjesnosti, Antonio Ćosić i Andro Matić predvodili su slavljenike s po dva pogotka, a na listi strijelaca pridružio im se Filip Brzović. Josip Šošić i Luka Špičko tek su ublažili poraz.

U pobjedničku ekipu CB Chelos otišle su sve individualne nagrade, jer je Antonio Ćosić s deset golova najbolji strijelac, Andro Matić je najbolji vratar, dok je za najboljeg igrača ovogodišnjeg Trofeja Dinamo Velika Gorica proglašen Filip Brzović.

Odigran je i U-12 turnir mladih futsalskih nada, sudjelovalo je šest momčadi, a na kraju su slavili Goričani, dok su Goričke barabe zaslužile srebrne medalje.

U sklopu velikogoričkog Trofeja Dinamo održan je i turnir rekreativaca u stolnom tenisu, za sjajnu organizaciju pobrinuo se Marko Habijanec, najbolji je na kraju bio Filip Klafurić, drugo mjesto osvojio je Ivica Baraba, dok je treći bio Tomislav Zovko.

Miha Troha i velikogorički iTeam pobrinuli su se za turnir teniskih parova, Hrvoje Klanac i Žarko Matić u konačnici su slavili, Miha i Goran Bumbar poraženi su u finalu, dok su Denis Komšić i Jan Balinčić uzeli broncu.

Odigran je i veteranski turnir, posebno zanimljivo je bilo natjecanje u pikulanju, dok su oni najmlađi mogli uživati u sjajnom sportsko-zabavnom poligonu u Pješčanoj Areni.

Svi su na kraju dobro zabavili i potvrdili kako su ovakve manifestacije potrebne našem gradu.

Krajem kolovoza igrat će se posljednji kvalifikacijski turnir, Trofej Dinamo Črnomerec, u čast i spomen na Matu Čuljka, dok je u rujnu na rasporedu velika završnica Trofeja Dinamo na zagrebačkoj Šalati.

Podijeli