Novosti Sport Događanja

Češkić i njegovi Bikovi osvojili i Kaštela: Unatoč ozljedi Gunjine uspjeli smo s osmjehom na licu izaći s terena

04.03.2024. / Damir Žbulj

U zanimljivom dvoboju 21. kola Prve muške lige košarkaši Gorice slavili su na gostovanju kod Ribola Kaštela sa 67:61. Bila je to utakmica u kojoj su obje ekipe imale svoje dobre dionice, ali Bikovi su u završnici 'dodali gas' te uspjeli slomiti otpor suparnika.

U posljednju dionicu Češkićeva ekipa ulazi s devet koševa prednosti, ali pet minuta prije kraja domaći su dalekometnim ubačajem iskusnog Delaša stigli na samo 'minus dva'...

Ipak, u samom finišu Gorica je prisebnija te bez veće drame dolazi zasluženo do bodova, za potvrdu treće pozicije na ljestvici.

Predvodio je Kristijan Šutalo s 23 poena, šest skokova i pet ukradenih lopti, dok je Martin Klepo dodao 13 koševa i četiri asistencije. Jure Gunjina je upisao 11 poena i šest skokova, ali zbog ozljede nije odigrao cijelu utakmicu, dok je dvoznamenkasti učinak imao je i Vito Porobić, koji je uz deset koševa imao i sedam skokova te tri asistencije.

"Očekivali smo tešku i neizvjesnu utakmicu s malim brojem poena. U prvom dijelu utakmice imali smo problem sa skokom u obrani i ekipa Ribole nam je iz drugog ili trećeg napada postizala poene. U drugom dijelu popravili smo skok i smanjili pogreške u napadu. Ozljeda Gunjine nam je dodatno skratila rotaciju, ali unatoč tome uspjeli smo doći do vrijedne pobjede. Čestitam mojim dečkima na trudu i zalaganju, a ekipi Ribole čestitam na odličnoj utakmici i želim im sreću u nastavku prvenstva," istaknuo je nakon pobjede trener Češkić.

Šutalo se osvrnuo na novi uspjeh: "Čestitam treneru i suigračima na pobjedi. Uspjeli smo uzeti dva boda na jako teškom gostovanju u Kaštelima. Iznimno teška i tvrda utakmica, gdje smo u prvom poluvremenu protivniku dopustili previše skokova u napadu i imali smo previše izgubljenih lopti. Trener nas je uvjerio kako ćemo, ako se popravimo u ta dva segmenta igre, odvući utakmicu u našu korist i unatoč ozljedi Gunjine uspjeli smo s osmjehom na licu izaći s terena. Čestitke Kaštelima na dobrom otporu i sretno im u borbi za playoff, a mi se okrećemo utakmici sa Stojom da im uzvratimo za poraz u Puli."

Gorica je trenutno na sjajnoj trećoj poziciji, a u idućem kolu u Gradsku sportsku dvoranu stiže Stoja iz Pule.

Podijeli