Novosti Sport Događanja

Češkić: Na kraju smo se raspali, rezultat nije realan pokazatelj odnosa na terenu

14.04.2024. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice pružili su solidan otpor favoriziranom Kvarneru u prvom dvoboju polufinala doigravanja za plasman u Premijer ligu. Ekipa pod vodstvom Mirona Češkića je na početku posljednje dionice bila na samo pet poena minusa, ali je domaćin u završnici prelomio dvoboj...

Ključnim se pokazala druga tehnička pogreška Kristijana Šutala u 35. minuti dvoboja, kod 74:67 za Kvarner. Slomilo je to otpor Bikova i na kraju je na semaforu pisalo 'prevelikih' 93:70.

Šutalo je u tom trenutku imao 11 poena i šest skokova, Jure Gunjina je na kraju predvodio s 20 koševa i šest uhvaćenih lopti, dok je Vito Porobić upisao 13 poena te po šest asistencija i skokova.

U riječkoj ekipi briljirao je Marijan Čakarun s 23 poena, deset skokova i 6 asistencija, istaknuo se i njihov Amerikanac James Bile sa 16 koševa, a double-double učinak imao je i Paolo Marinelli s 14 poena i 11 asistencija. U redovima Kvarnera važan doprinos dali su i Toni Jelenković i Siniša Štemberger pa je i po svim ovim imenima jasno da Riječani imaju veliku ambiciju povratka u najviši rang hrvatske klupske košarke.

Polufinale se igra na dvije pobjede, idući dvoboj je u utorak od 16 sati, a Češkić i njegovi igrači se nadaju kako mogu produljiti seriju i u subotu ponovno gostovati u Rijeci.

"Držali smo se 35 minuta u igri i na kraju se raspali. Rezultat na kraju nije realan pokazatelj odnosa na terenu. Znali smo da će biti teško i da su domaćini iskusna i kvalitetna momčad. Dali smo sve od sebe, a sada se okrećemo uzvratu u utorak na domaćem terenu. Još jednom čestitam svojim momcima na borbenosti i požrtvovanju," rekao je nakon poraza trener Češkić, a nadovezao se i Gunjina: "Čestitke Kvarneru na pobjedi. Mi smo se borili, trudili i imali želju da se nadmećemo s njima, međutim fizički nismo uspjeli odgovoriti na pravi način. Sada se treba resetirati i probati skupiti glave za utorak. Još uvijek nije gotovo, tražit ćemo pobjedu na domaćem terenu i pokušat ćemo se vratiti u Rijeku idući vikend."

U drugom polufinalu Vrijednosnice Osijek su na domaćem parketu bile uvjerljive protiv Samobora.

Pobjednik finala će izboriti direktan plasman u viši rang, dok će poraženi igrati 'majstoricu' s pretposljednjom momčadi Premijer lige.

Podijeli