Novosti Sport Događanja

Četvrto uzastopno slavlje rukometaša prije velikog domaćeg okršaja s Dubravom

11.11.2019. / Damir Žbulj

 

Rukometaši Gorice i petu uzastopnu utakmicu završili su bez poraza, a domaćim slavljem nad Zametom s 26:22 u sedmom kolu Paket 24 Premijer lige stigli su i do četvrte uzastopne pobjede.

Izjednačeno prvo poluvrijeme, u kojem su i gosti imali prednost, ipak je završilo s dva gola viška za Goričane, koji su sjajnom obranom i golovima Šafranka i Ljubića okrenuli rezultat u svoju korist (11:9) te se napunili dodatnim samopouzdanjem za nastavak.

Dramatični okršaj nastavio se sve do sredine drugog dijela, kad Gorica ipak uspijeva napraviti malo veću razliku. Na ulasku u posljednjih deset minuta je 'plus tri', a pet minuta prije kraja i pet pogodaka prednost za momčad Andrije Nikolića, koja u završnici preko nezaustavljivog Šafranka ipak bez stresa dolazi do novih bodova.

Rudolf Zvonimir Šafranko bio je i prvo ime Gorice s deset zgoditaka, od čega je šest postigao s linije sedam metara(6/6). Iz igre je imao tek jedan promašaj (4/5). Istaknuli su se i Dominik Gal i Antonio Vrbić s po četiri pogotka svaki. Tomislav Sladoljev imao je osam obrana.

Gorica se nakon sedam odigranih kola po učinku (pet pobjeda, remi i poraz) izjednačila s Dubravom na vrhu ljestvice, a upravo u idućem kolu na rasporedu je njihov veliki međusobni derbi, u velikogoričkoj srednjoškolskoj dvorani, u subotu 16. studenog.

(Foto: HRS)

 

 

Podijeli