Novosti Sport Događanja

Cibalia do prednosti u prvoj utakmici

05.06.2017. / Sportska redakcija

Nogometaši vinkovačke Cibalije s prednošću od dva pogotka dočekuju uzvratnu utakmicu kvalifikacija za 1. HNL. U prvom susretu igranom u Zaprešiću na stadionu Intera Cibalia je s 2:0 svladala HNK Goricu stigavši tako nadomak ostanka u Prvoj ligi.

Osjećala se uoči večerašnje prve utakmice pozitivna atmosfera u goričkim redovima. Bez obzira na to što se susret nije igrao u Velikoj Gorici mnogi su se odlučili na put u Zaprešić kako bi podržali izabranike trenera Davora Mladine. Bučnu podršku Ultrasa imali su i gostujući igrači tako da je susret odigran u pravoj nogometnoj atmosferi.

Igrači Gorice, koji su večeras bili formalni domaći bolje su ušli u susret zaprijetivši preko Josipa Serdarušića, dok je Mario Rašić zakasnio na centaršut Benjamina Tatara.Splasnuli su gorički napadi nakon toga, a dominaciju su preuzeli gosti iz Vinkovaca, no bez konkretne završnice tako da se na odmor otišlo bez pogodaka. No, već nakon šest minuta igre u drugom dijelu gosti su poveli prekrasnim zgoditkom Petra Mišića koji je pogodio suprotan kut nemoćnog Kristijana Kahline.

Tražili su igrači Gorice nakon toga izjednačujući pogodak. Pucao je u 61. minuti Tatar, no vratar Zvonimir Šubarić bio je na mjestu, a pravo vremenom reakcijom istaknuo se i deset minuta kasnije kada je bio brži od Serdarušića kojeg je proigrao Jančetić. Bio je na mjestu i vratar Gorice u 81. minuti, koji je po drugi puta kapitulirao u 89. minuti kada je sam na njega izašao Edi Baša odvevši svoju momčad vrlo vjerojatno sigurnom ostanku u ligi.

Tražili su igrači Gorice prije nego li je pao pogodak prekršaj, no sudac Fran Jović nije promijenio svoju odluku te je poslao igrače Gorice na centar. Pobjedi Cibalije nakon devedeset odrađenih minuta nema zamjerke, njezini igrači znali su kazniti sve slabosti u igri Gorice, a osim toga do izražaja je došlo i iskustvo igranja u Prvoj ligi što je većina isticala i kao glavnu prednost uoči utakmice.

Reakcije trenera

Davor Mladina (HNK Gorica): „Nemam što drugo nego čestitati svojim momcima na pristupu te Cibaliji na pobjedi. Rezultat uoči uzvrata nije optimističan, no mi ćemo igrati dok god ima šanse“.

Mladen Bartolović (HNK Cibalia): „Zaslužena pobjeda, no još uvijek ništa nije gotovo. I u uzvratu moramo biti oprezni i maksimalno u utakmici. Veseli me rezultat i igra u drugom dijelu u kojem smo nagrađeni s dva pogotka. Mislim da svi možemo biti zadovoljni jer nakon mog dolaska u Vinkovce pokrenula se pozitivna priča“.

KVALIFIKACIJE ZA 1. HNL, 1. utakmica
HNK GORICA – HNK CIBALIA 0:2 (0:0)
STRIJELCI: 0:1 P. Mišić (51), 0:2 Baša (89)
HNK GORICA: Kahlina, Husinec, Jančetić, Smoljo, Žutić, Humeljak (od 65. Maloku), Matoš, Tatar, Žužul (od 77. Sedlaček), Serdarušić, Rašić (od 65. Krsnik). TRENER: Davor Mladina
HNK CIBALIA: Šubarić, Zgrablić, Tomašević, Muženjak, Pervan (od 79. Vitaić), Glavica, Baša, Žderić, Čuljak, P. Mišić (od 72. Brekalo), M. Mišić (od 68. Mijoković). TRENER: Mladen Bartolović

Galerija slika

Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici Cibalia do prednosti u prvoj utakmici

Podijeli